Šućurović: Nedostaje 15 milijardi za kapitalna ulaganja

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 20. 12. 2019. | Komentara: 0

Šućurović: Nedostaje 15 milijardi za kapitalna ulaganja

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović ponovio je da poslanici LSV neće glasati predlog budžeta APV za 2020. godinu jer on nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije. Kako je rekao, po Ustavu budžet APV treba da iznosi sedam posto, ali to ni ove godine nije slučaj. Osim toga, tri sedmine budžeta moraju biti usmerene ka kapitalnim rashodima. U ovom trenutku rashodi, koji imaju i kapitalni karakter, iznose 17,8 milijardi, a tri sedmine od 77,3 milijardi su 33,1 miljarda. Dakle, kako je naglasio Šućurović, fali 15,3 milijardi za kapitalna ulaganja. 

LSV

- Sredstva za zaduženje iznose 2,5 milijarde. Od toga 600 miliona je za protivgtradnu zaštitu, a 1,8 milijardi za Kamenicu 3. Kada ovaj iznos zaduženja uporedimo sa prenetim, neutrošenim sredstvima (2,3 milijarde dinara), opravdano se postavlja pitanje da li se boljim budžetskim planiranjem moglo izbeći zaduživanje ili se bar izbeći zaduživanje u ovim razmerama – kazao je Šućurović 

On je naglasio i da su sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta procenjena na milijardu i 900 miliona, što je za 123 miliona manje nego 2019. 

- To je rezultat i posledica postupka restitucije, veće površine koje se izdaju po pravu prečeg, ali i neodržavanja drugog kruga licitacija u pojedinim lokalnim zajednicama – dodao je.

Šućurović se dotakao i niske rudne rente.

- Istakao bih 173 miliona dinara od rudne rente koju mi poslanici LSV smatramo da je suviše mala i posledica je lošeg sporazuma između Republike Srbije i Rusije. Imamo najmanju rudnu rentu na teritoriji Evrope od 3%. Iskoristio bih ovu priliku da pitam da li je možda i zemljotres koji je bio u Kikindi posledica neadekvatnog eksploatisanja naftnih područja u Kikindi, jer je poznato da hidraulično frakturiranje kojim se vadi nafta u Banatu izaziva pojava indukovanih zemljotresa – kazao je poslanik LSV. 

Pohvalio je naplatu poreza, ali je kritikovao na izuzetno mali iznos za kapitalna ulaganja. 

(SzILSV, 20.12.2019)Događaji | Četvrtak, 17. 12. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front ne podržava budžet AP Vojvodine za 2021. godinu

Poslanička grupa Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati predloženi budžet AP Vojvodine za 2021. godinu i programe iz oblasti poljoprivrede o kojima je danas raspravljano u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Četvrtak, 05. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak na čelu Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine APV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ Nenad Čanak izabran je za predsednika Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju u vojvođanskoj skupštini.
Događaji | Petak, 30. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada se neće baviti ustavnim i zakonskim očuvanjem autonomije Vojvodine

Podrška poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine novoj Pokrajinskoj vladi izostala je jer je, kako su rekli, evidentno da se ona neće baviti postavljanjem jasnog ustavnog i zakonskog okvira za očuvanjem autonomne pokrajine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook