Tepić: Pitanja za Aleksandra Vulina i Zoranu Mihajlović

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Pitanja za Aleksandra Vulina i Zoranu Mihajlović

BEOGRAD - Narodna poslanica Lige socijaldemokratije Vojvodine Marinika Tepić danas je ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina pitala u kom svojstvu je otvorio Prvi sajam posvećen nacionalnim manjinama koje žive u Srbiji.

LSV

 Kakve veze ima Vulin?

- Zanima kakve veze ima on ili ministarstvo o kome se trenutno stara sa nacionalnim manjinama, te je otvorio sajam nacionalnih manjina “Mozaik Srbije” - pitala je Tepić i dodala da traži od ministra da joj decidno odgovori odakle mu podaci koje je izneo na otvaranju manifestacije, a koje se tiču zastupljenosti nacionalnih manjina u medijima.
- Ministar je rekao da se u Srbiji izdaje 118 štampanih medija na jezicima nacionalnih manjina od kojih 39 mešovitih, kao i da se na 76 televizijskih kanala emituje 8.000 programa, dok se na 103 radio stanica mesečno emituje 11.000 sati programa na jezicima nacionalnih manjina. - rekla je Tepić precizirajući da očekuje da joj ministar nabroji i navede koji su sve to mediji koje je pomenuo u svom izlaganju.

Industrijski kolosek se pretvara u javnu železničku prugu?

Poslanica LSV traži odgovor i od ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović, a koji se odnosi na izgradnju nove obilazne teretne pruge u Mesnoj zajednici Mladost u Pančevu.
- U ime građana Pančeva, pitam ministarku kada će se izmeniti u idejnom projektu izgradnja nove obilazne teretne pruge Beograd - Ranžirna - Beli Potok - Vinča - Pančevo Varoš, kao i plan detaljne regulacije nove obilazne teretne pruge i to tako da se izmesti trasa postojećeg industrijskog koloseka NIS Rafinerija nafte Pančevo, a ne da se planira za rekonstrukciju i pretvaranje istog u javnu železničku prugu na delu kroz područje MZ Mladost - ukazala je Tepić.
Prema njenim rečima, ovim postojećim planom žitelji tog naselja će dobiti dva koloseka i 25 prolazaka vozova dnevno na svega šest metara od svojih kuća, a kako je planirano trebalo bi i da se sruši oko 60 kuća.
- Građani strahuju da će, ako dođe do ove rekonstrukcije, dodatno biti ugroženi životi na mestu gde se ukrštaju industrijski kolosek sa ulicama i pešačkim prelazima. Građani ovog naselja, koji su se organizovali mimo lokalne samouprave, dobili su odgovor, odnosno preporuku od resornog ministarstva koje je poslato i lokalnoj samoupravi u Pančevu, a koja se saglasila da će sufinansirati izmenu planova - navela je Tepić.
Međutim, kako kaže, od marta 2015., nema nikakvih informacija koje se odnose sa izmenom pomenutih planova, ali ni odgovora na pitanje kada će početi najavljeni radovi.

(BILSV, 13.12.2016)

    
                                                                                                                         
 




Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook