U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Ponedeljak, 11. 07. 2011. | Komentara: 0

U nekadašnjem stanu kriminalaca mladi bez roditelja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović predao je danas ključeve stana od kuće na Tatarskom brdu, novim ukućanima, devojkama i mladiću, koji će u narednih godinu dana živeti u stanu u okviru programa Centra za socijalni rad - osamostaljivanje dece bez roditeljskog starateljstva.

Aleksandar Jovanović

Stan u koji se uselilo pet novih ukućana, nalazi se u okviru kuće, koju je država oduzela u borbi protiv organizovanog kriminala i namenila ih socijanim i zdravstvenim ustanovama. Novi stanari, pored podrške grada i AP Vojvodine, imaće tokom cele godine nadzor stručnjaka iz Centra za socijalni rad, koji će brinuti da se mladi ljudi osamostale i integrišu u društvo.

"Naš cilj je jasan, da mladi bez roditeljskog staranja, kroz proces osamostaljivanja prođu što spremnije i lakše, jer svaka neodgovarajuća integracija mladih nakon izlaska iz domova ili hraniteljskih porodica može predstavljati velik rizik od neprihvatanja ili isključenosti " kazao je Jovanović. On je dodao da realizacija takozvanog projekta "Korak", preko kojeg mladi bez roditeljskog staranja ulaze u proces osamostaljivanja, živeći sami u stanovima koje za njih obezbedi Centar za socijalni rad, nije bio nimalo lak, ali da je zahvaljujući Centru i svima koji su bili uključeni u ovaj posao, projekat zaživeo i biće nastavljen. On je najavio da će grad pokušati da pomogne i pronađe posao preko pripravničkih mesta za petoro mladih koji su se danas uselili, kako bi im se olakšao proces osamostaljivanja.

Direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović podsetio je da Centar više od tri godine u svom programu ima uslugu osamostaljivanja mladih uz stručnu pomoć. On je rekao da će osamostaljivanje mladih svakodnevno pratiti stručnjaci Centra, da će grad finansirati ishranu mladih, a Pokrajina troškove stanovanja. Vujnović je objasnio da su Ugovor o obezbeđivanju stana namenskog za privremeno stanovanje dece i omladine bez roditeljskog staranja, nadležne službe Pokrajine i grada potpisale januara ove godine, a da je potom ugovor između Gradske uprava i Centra za socijalni rad potpisan u martu. Tada je i počelo opremanje stana, što je prema njegovim rečima urađeno iz sopstvenih sredstava Centra i donacija. I predsednik Skupštine grada i direktor Centra za socijalni rad zahvalili su se na kraju firmama i preduzećima koje su opremile stan, među kojima su JKP "Tržnica", JKP "Vodovod i kanalizacija", "Tehno-biro" Novi Sad i DOO "Opreming". Svi mladi koji su su se uselili u stan završili su srednje škole i imaju srednje stručno obrazovanje.

(BILSV, 11. 07. 2011.)
Događaji | Subota, 27. 07. 2019. | Komentara: 0

Građani ne veruju Vladi da će se graditi Fruškogorski koridor

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga zatražila je od premijerke Ane Brnabić informacije o izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, dugovanjima države prema poljoprivrednicima i gašenju Kinološkog saveza Vojvodine. Ukazala je i na to da opština Vrbas izbegava zakonsku i ustavnu obavezu da uvede crnogorski jezik kao službeni, a interesovalo ju je i kada će početi davno najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora.
Događaji | Četvrtak, 25. 07. 2019. | Komentara: 0

Od obećanja prošlo četiri godine, a drvoreda nema

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić, koristeći instituciju pitanja poslanika, upitala je danas kada će početi sadnja drveća pored autoputa i puteva prvog i drugog reda, jer je od obećanja predsednika da će to biti učinjeno prošlo četiri godine. Drvored ne da nije posađen, već je na nekim delovima posečeno i ono što je postojalo.
Događaji | Ponedeljak, 22. 07. 2019. | Komentara: 0

Važna nam je stalna podrška perspektivi članstva Srbije u EU

Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Nenad Čanak izjavio je da je zadovoljan što se među prioritetima predstojećeg predsedavanja Finske Savetom Evropske unije nalazi i nastavak politike pregovaranja o članstvu sa nama, kandidatima za članstvo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook