U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

U Skupštini APV održan sastanak Ženske vlade

NOVI SAD – U Skupštini AP Vojvodine sinoć je, pod sloganom „Za nove kontakte“, održan godišnji sastanak Ženske vlade, nestranačkog i neprofitnog udruženje čija je misija promovisanje stručnog potencijala žena u Srbiji, sa ciljem podsticanja njihovog većeg učešća u javnom i poslovnom svetu.

Zenska vlada

Pozdravljajući prisutne ekspertiknje iz različitih oblasti, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević istakla je da su žene u Srbiji veliki potencijal, ali da su često nedovoljno uvažene i posmatrane kao problem, te da je na njima samima da ovakvo okruženje menjaju.

– Svaka od nas u okviru svoje profesije i društvenog delovanja treba da se bori za suštinsku ravnopravnost. Žene su u svakom poslu bar jednako dobre i jednako vredne kao i muškarci, i neka se neko usudi da kaže drugačije – poručila je potpredsednica Sedlarević i dodala da je AP Vojvodina do sada uradila mnogo u oblasti rodne ravnopravnosti, po pitanju osnivanja institucija i donošenja akata.

– Još jedan u nizu velikih koraka dogodio se na nedavno održanom zasedanju Skupštine AP Vojvodine, kada smo doneli Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopunama Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu AP Vojvodine. Ovim izmenama i dopunama predviđa se, između ostalog, da u pokrajinskom parlamentu mora biti trećina manje zastupljenog pola, bar kad je reč o proporcionalnoj izbornoj listi – rekla je Sedlarevićeva.

Prof. Dr Marijana Pajvančić predstavila misliju i ciljeve Ženske vlade ističući da su trenutne aktivnosti ove organizacije postizanje paritetnog učešća žena u organima vlasti, stvaranje društva ravnopravnosti, podsticanje kritičkog promišljanja i negovanje pravih vrednosti. Pajvančićeva je predstavila i projekat „Baza podataka 1500 stručnih žena Srbije“ koji predstavlja izvor podataka o ženama kandidatkinjama za pozicije koje odgovaraju njihovoj stručnosti i izvor mogućnosti za veću participaciju žena u političkom, socijalnom i ekonomskom životu Srbije. Ona je dodala da će ovaj projekat pomoći da se unapredi informisanje šire javnosti, ali i potencijalnih investitora o ženama sa visokim profesionalnim kvalitetima koje mogu da budu lideri promena i reformi i da preuzmu veće odgovornosti u vođenju države i društva.

(BILSV, 01. 02. 2012.)Događaji | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Papuga na rusinskom u Skupštini o manjinskim udžbenicima i ABC food-u

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto još uvek nije reagovao na činjenicu da učenici, pripadnici nacionalnih manjina, nemaju sve udžbenike, već je za to okrivio nacionalne savete nacionalnih manjina. Ona je zatražila i informaciju od ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića šta planira da uradi sa hladnjačom „ABC food“.
Događaji | Četvrtak, 07. 11. 2019. | Komentara: 0

Troškovi garancijskog fonda veći od plasiranih sredstava

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine nije podržala Izveštaj o poslovanju Garancijskog fonda APV u 2018. godini, a šef poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški je naveo da je razloga za to nekoliko. 
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook