Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 1

Zastava Vojvodine postavljena na gradski stadion "Karađorđe"

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović postavio je danas zastavu Autonomne pokrajine Vojvodine unutar gradskog stadiona "Karađorđe", na jedan od pet jarbola, gde se nalaze još i zastave Republike Srbije i Grada Novog Sada.

Aleksandar JovanovicPostavljajući zastavu Vojvodine, Jovanović je podsetio na Odluku Skupštine AP Vojvodine, po kojoj se pokrajinska zastava ističe uporedo sa zastavom Republike Srbije, kada je zakonom ili drugim propisom predviđeno njeno isticanje.

- Svaka država, svaka regije i svaki grad imaju svoje simbole, između ostalog i svoju zastavu. Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine donela je odluku o simbolima AP Vojvodine još 2004. godine i ja sam u više navrata isticao da grad Novi Sad mora da poštuje ovu odluku - izjavio je Jovanović.
On je dodao da se zastava AP Vojvodine mora isticati na svim mestima koja su nadležnosti grada.

- Isticanje zastave Vojvodine na gradskom stadionu "Karađorđe" sam tražio i ranije i to onda kada se održavaju razne sportske manifestacije. Na ovaj način mi poštujemo Ustav i druge zakonske obaveze - podvukao je Jovanović.
Odluku o vojvođanskoj zastavi, Skupština Vojvodine usvojila je 27. februara 2004. godine i njome je predviđeno da se zastava AP Vojvodine ističe uporedo sa zastavom Republike Srbije kada je zakonom ili drugim propisom, predviđeno isticanje zastave Srbije.

(BILSV, 26.04.2012.)



Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Događaji | Sreda, 19. 04. 2023. | Komentara: 0

Plan razvoja Vojvodine do 2030. je spisak lepih želja kabineta Igora Mirovića

Poslanici Vojvođanskog fronta – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija nisu podržali predloženi Plan razvoja Autonomne Pokrajine Vojvodine 2023-2030, saopštio je šef ove poslaničke grupe Saša Šućurović. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook