Dug Vojvodini još nije izmiren

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Dug Vojvodini još nije izmiren

NOVI SAD - Pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja duguje oko tri i po milijarde dinara preduzećima koja grade ili rekonstruišu objekte iz oblasti komunalne i vodoprivredne infrastukture u Vojvodini.

Aleksandra Jerkov

Taj novac ne mogu da isplate dok Vlada Srbija ne isplati dug od osam milijardi dinara za kapitalne investicije, prenosi RTV ističući da je taj rok  istekao danas. Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov kaže za RTV, da vlasti u Srbiji, time što kasne sa isplatom novca, ne ispunjavaju ustavnu obavezu prema pokrajini.

– Vidimo da je ona i dalje osuđena isključivo na ono što dobije iz republike onim tempom koji neko u republici smatra da je to potrebno i u onoj visini novca za koji neko u republici proceni da je Vojvodini dovoljno – navodi Jerkova. Da iz republičkog budžeta još nije stigao novac za kapitalne investicije potvrdio je za RTV i direktor pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

(BILSV, 30. 11 .2011.)



Saopštenja | Sreda, 07. 08. 2024. | Komentara: 0

Ministarka Zavetnica nedostojna i nesposobna

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOÐANI zahteva ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Obeležena 308. godišnjica Petrovaradinske bitke

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Maja Mrnuštik prisustvovala je danas obeležavanju 308. godišnjice Petrovaradinske bitke, u kojoj je saveznička vojska, pod vođstvom princa Eugena Savojskog, porazila Osmanlije i sprečila njihovo napredovanje u Evropu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 05. 08. 2024. | Komentara: 0

Realizacija budžeta nedomaćinska, nije rešeno pitanje pijaće vode, niti ostali problemi koji muče Zrenjanince

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI na današnjoj sednici Skupštine grada kritikovali su realizaciju budžeta za prethodnu godinu, jer je procenat izvršenja pokazatelj da aktuelna gradska vlast naš grad ne vodi domaćinski. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook