Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Đurišić: Spisak svih donacija objaviti na zvaničnom sajtu Vlade

Beograd, 6. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, insistira da Vlada Srbije, na svom zvaničnom sajtu ili na drugi pogodan način, objavi spisak i vrednost donacija dobijenih od mnogobrojnih država i medjunarodnih organizacija kao podrška u borbi protiv pandemije korona virusa, kao i pregled onoga što je država kupila.

LSV
 
Marko Đurišić kaže da UDS želi da izrazi veliku zahvalnost svima koji su u ovim teškim vremenima pritekli u pomoć u borbi za zdravlje ljudi. Ipak dodaje da je transparentnost u ovakvim trenucima potrebnija nego ikad. 

- Građani imaju pravo da znaju tačno ko nam je i koliko donirao u novcu, opremi, lekovima, ali i koliko je novca poreskih obveznika utrošeno za nabavku. Koliko je pomogla Evropska unija, pojedinačno evropske zemlje, koliko Kina, Rusija, svi drugi donatori. To bi svima pomoglo, otvorenost stvara poverenje - kaže Đurišić.

Đurišić naglašava da je nedopustivo favorizovati bilo koga ko nam je pružio podršku u borbi protiv Covida – 19. 

- Nije dobro da se stvara slika kako su jedne donacije i pomoć, poput kineskih ili ruskih, spektakularne i spašavaju živote, dok se znatne novčane i druge donacije ili pomoć pojedinih zemalja i Evropske unije usputno pominju. Važno je da preživimo, ali je važno i da vodimo računa o interesima Srbije posle krize. Javno mnjenje je vrlo osetljivo u ovim teškim momentima i štetno bi bilo da se u njemu stvaraju bilo kakva antievropska osećanja - dodaje Đurišić.

- Mislim da je sada svima jasno da nije tačno da evropska solidarnost ne postoji. Naprotiv, novac koji nam je EU donirala i koji planira da nam obezbedi za prevazilaženje ekonomskih efekata pandemije, jeste nešto bez čega ova zemlja ne bi imala šanse da se izbori sa tim izazovima - dodaje Đurišić. 

Vlada ima obavezu da svojim građanima da precizan uvid u sve što radi, naročito u vremenu velike krize kakva je pandemija korona virusa.

- UDS smatra i da je i nužno i korisno da Vlada izvesti i parlament o tome ko nam je sve i na koji način pomogao. Zbog toga će i naši poslanici uputiti zahtev da Vlada to učini, na zvaničan način - kaže Djurišić. 


UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA
Saopštenja | Petak, 15. 01. 2021. | Komentara: 0

Zašto država ne kažnjava ekstremiste koji propagiraju mržnju?

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje reklamnu internet kampanju preduzeća „011 Shop“ kojom se, po akcijskim cenama, nude majice sa natpisom „Nož, žica“.
Izjave | Utorak, 12. 01. 2021. | Komentara: 0

U Vojvodini se isušuje sve što nije uz Koridor 10

Otkad je ta „prava opozicija“, pod okriljem Saveza za Srbiju, sebe proglasila za opoziciju, od tada (preddsednik Srpske napredne stranke Aleksandar) Vučić nikad bolje nije stajao, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao i da se opozicija u Srbiji pravi.
Izjave | Nedelja, 10. 01. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Opozicija iz nekadašnjeg SZS neprestano jača Vučićevu vlast

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da opozicija iz nekadašnjeg Saveza za Srbiju (SZS) i Ujedinjene opozicije Srbije svojim postupcima neprestano jača vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook