Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 12. 2019. | Komentara: 0

Evropska Srbija se ne gradi sa antievropskim političarima

Novi Sad, 02. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati danas samo sa predstavnicima  Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

LSV

Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama.

Liga socijaldemokrata Vojvodina podseća da je od početka procesa razgovora o izbornim uslovima zauzimala konstruktivnu ulogu i pokušavala da svojom predlozima unapredi izborni proces.

Tim više čudi odluka predstavnika Evropskog parlamenta da se sastanu sa promoterima politike Dimitrija Ljotića, vođe fašističkog pokreta u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.

Nažalost, jasno je da će se podrška proruskom populizmu, ksenofobiji i nacionalizmu vratiti kao bumerang samoj Evropi.

Nadamo se da je ovo samo prolazna neopreznost Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se Evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.
Saopštenja | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 1

Policija da privede sve poznate i registrovane izgrednike

NOVI SAD, 26. januar – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od policije da preventivno privede sve poznate i registrovane izgrednike, huligane i ostale nasilnike pred sutrašnju rukometnu utakmicu Hrvatska-Srbija, koja se igra u Beogradu.
Događaji | Sreda, 25. 01. 2012. | Komentara: 0

Jovanović: Osuda napada na navijače

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović danas je najoštrije osudio napad na državljane Hrvatske, koji se desio na izlazu iz Novog Sada posle jučerašnjih utakmica Evropskog prvenstva u rukometu, odigranih u velikoj sali SPC "Vojvodina".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook