Bez tolerancije nema budućnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

Bez tolerancije nema budućnosti

NOVI SAD - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Sonja Golubović izjavila je da je 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije, dan kada se podsećamo na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa osećanja i uverenja.

LSV
 
- Pod tolerancijom podrazumevamo volju i sposobnost da prihvatimo i dopustitimo različitost, bilo da se radi o razlikama u političkim uverenjima, ili o verskim, rasnim  i polnim razlikama. Nigde u Evropi, na tako malom području, ne živi toliko različitih naroda kao ovde, u Vojvodini. To je ogromna prednost , ogromno bogatstvo - ocenila je Golubović.
 
Ona je dodala da je Novi Sad uvek bio otvoren grad koji je mnogima pružio utočište, ali koji, nažalost, sve češće pokazuje i svoju drugu stranu, onu u kojoj vlada ksenofobija, homofobija i govor mržnje.
 
- U našem društvu ovakve pojave se, nažalost, tolerišu i za njih se nalaze razna opravdanja. Forum žena Gradske organizacije LSV Novi Sad smatra da ovakva ponašanja treba sankcionisati jer iznad svega želimo da se svako mišljenje poštuje, da iz mnoštva različitosti stvorimo život dostojan svakog čoveka. Odgovornost za bilo koji vid diskriminacije je na državnim organima, koji su dužni da promovišu vrednosti tolerancije. U osnovi tolerancije je poznavanje i uvažavanje različitosti, a za to je najvažnija komunikacija. Zbog toga Forum žena GrO LSV Novi Sad smatra da je preduslov i osnova na kojoj se može graditi tolerancija  u Vojvodini poznavanje jezika i kultura svih nacionalnih zajednica koje u njoj žive - zaključila je Sonja Golubović.
 
(BILSV, 18.11.2015)               



Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook