Bez tolerancije nema budućnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 18. 11. 2015. | Komentara: 0

Bez tolerancije nema budućnosti

NOVI SAD - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Sonja Golubović izjavila je da je 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije, dan kada se podsećamo na to da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, tuđa osećanja i uverenja.

LSV
 
- Pod tolerancijom podrazumevamo volju i sposobnost da prihvatimo i dopustitimo različitost, bilo da se radi o razlikama u političkim uverenjima, ili o verskim, rasnim  i polnim razlikama. Nigde u Evropi, na tako malom području, ne živi toliko različitih naroda kao ovde, u Vojvodini. To je ogromna prednost , ogromno bogatstvo - ocenila je Golubović.
 
Ona je dodala da je Novi Sad uvek bio otvoren grad koji je mnogima pružio utočište, ali koji, nažalost, sve češće pokazuje i svoju drugu stranu, onu u kojoj vlada ksenofobija, homofobija i govor mržnje.
 
- U našem društvu ovakve pojave se, nažalost, tolerišu i za njih se nalaze razna opravdanja. Forum žena Gradske organizacije LSV Novi Sad smatra da ovakva ponašanja treba sankcionisati jer iznad svega želimo da se svako mišljenje poštuje, da iz mnoštva različitosti stvorimo život dostojan svakog čoveka. Odgovornost za bilo koji vid diskriminacije je na državnim organima, koji su dužni da promovišu vrednosti tolerancije. U osnovi tolerancije je poznavanje i uvažavanje različitosti, a za to je najvažnija komunikacija. Zbog toga Forum žena GrO LSV Novi Sad smatra da je preduslov i osnova na kojoj se može graditi tolerancija  u Vojvodini poznavanje jezika i kultura svih nacionalnih zajednica koje u njoj žive - zaključila je Sonja Golubović.
 
(BILSV, 18.11.2015)               



Forum žena LSV | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Broj obolelih od raka sve veći, a lekara sve manje

Forum  žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je broj obolelih  od malignih bolesti u porastu u Srbiji. Obeležavanjem Svetskog dana borbe protiv raka ukazujemo da prevencija predstavlja najefikasniji pristup u smanjenju i kontroli malignih bolesti.
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook