Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

ŽABALJ - Na Izbornoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Miholjka Matić je ponovo izabrana za predsednicu.

LSV
 
U uvodnom izlaganju Matićeva se zahvalila prisutnima na odzivu i istakla da je Žabaljski Forum žena vredno radio između dve Skupštine, da je uličnim akcijama i tribinama obeleženo nekoliko važnih datuma, da su predstavnice Foruma žena učestvovale na konferencijama i edukacijama na temu rodne ravnopravnosti, ekonomsko-socijalnog osnaživanja žena i nasilja nad ženama. 
Nakon reizbora, Matićeva je istakla da će se truditi da u narednom periodu svojim radom i zalaganjem opravda ukazano joj poverenje.
 
Na Skupštini je za koordinatorku za akcije izabrana Jelena Ilić, a za koordinatorku za komunikacije Jasmina Spasojev. Za članice koordinacionog tima Foruma žena OO LSV Žabalj izabrane su Zorka Božin i Vesna Letić, a za stalnu članicu Skupstine Foruma žena LSV Svetlana Boškov.
 
Na Skupštini  su podržane kandidature za predsednicu Foruma žena LSV Nataše Terbec, a za potpredsednice Marke Latas I Milene Popović Subić. Za članicu Predsedništva Foruma žena LSV izabrana je Vesna Stjepanović.
 
Skupstini je prisustvovala kandidatkinja za potpredsednicu Milena Popović Subić,kao i zamenik predsednika Izvršnog odbora OO LSV Žabalj Vitomir Lisica i predsednik Mesnog odbora LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 11.05.2015)Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook