Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

LSV- Forum žena OO LSV Žabalj je prikupljao potpise podrške, nakon čega smo to predali Opštinskom veću koje je uvidelo potrebu da se pomogne našim sugrađankama. Ovu našu ideju podržao je 21 odbornik, od ukupno 31 koliko ima u logalnom parlamentu. Opozicioni odbornici su bili uzdržani kada je ova inicijativa bila u pitanju – istakla je predsednica FŽ OO LSV Žabalj Miholjka Matić.
 
Kako pojašnjava, pravo na ovu pomoć imaće sve žene koje su u 28. nedelji ili kasnijoj trudnoći, a nisu zaposlene. Osim toga, potrebno je da imaju prebivalište u ovoj opštini. One će zahteve za pomoć podnositi lokalnoj samoupravi, a od papirologije je potreban dokaz o prebivalištu, lekarski izveštaj kojim će dokazati trudnoću i potvrdu iz Nacionalne službe za zapošljavanje da su nezaposlene. Takođe, kako ističe Matićeva, pomoć je predviđena za prva četiri deteta u porodici.
 
Podsetimo, Forum žena OO LSV Žabalj je 2013. godine inicirao, a lokalna skupština prihvatila, da sve trudnice u ovoj opštini dobijaju punu platu tokom trudnoće.

(BILSV, 18.12.2015)



Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.
Forum žena LSV | Sreda, 24. 05. 2017. | Komentara: 0

Potrebna je puna primena Zakona u borbi sa nasiljem u porodici

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici
Forum žena LSV | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0

Da imamo jednake mogućnosti

Obeležavanjem Međunarodnog dana žena, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine odaje počast ženama u borbi za ravnopravnost i jednakost, za pravo da odlučujemo o sebi i svom životu, da se školujemo, da imamo pravo glasa - da budemo birane i da biramo, da ne trpimo i tolerišemo nasilje, da odlučujemo o rađanju, u nameri da se odupremo povratku na nivo od pre 110 godina, već istrajemo u daljem unapređenju položaja žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook