Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama.

LSV

Potpredsednica udruženja Radenka Pavlov istakla je tom prilikom da su problemi i potrebe udruženja veliki, počevši od prostora koji je mali, neuslovan i neadekvatan, do prevoza za korisnike iz Đurđeva, Čuruga i Gospođinaca. Dodala je i da postoje problemi sa grejanjem, internetom kao i rampama za korisnike, da je potreban novac za stručno usavršavanje volontera, ali je napomenula da je veoma zahvalna na velikoj podršci i pomoći lokalne samouprave koja ni dosad nije izostajala, iako je nažalost, nedovoljna da bi zadovoljila osnovne potrebe udruženja. Kako je ukazala predsednica Foruma žena OO LSV Žabalj Miholjka Matić, ligašice su ponudile svoju podršku i pomoć u budućem radu udruženja kao i konkretnu pomoć u vidu sredstava za rad koja će biti realizovana narednih dana.
– Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj apeluje na institucije opštine, kao i na širu društvenu zajednicu, da pomognu ovom udruženju i podseća da se o osobama sa invaliditetom mora brinuti svaki dan, a ne samo na ovaj, za njih važan datum – dodala je Matić.

(BILSV, 04. 12. 2015)



Forum žena LSV | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Žabaljske ligašice pokrenule inicijativu za pomoć porodiljama

ŽABALJ –  Članice Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj su u akciji koju organizovanoj povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, uz razgovor sa sugrađankama i prigodan poklon, prikupljale i potpise za inicijativu za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara  za nezaposlene porodilje.
Forum žena LSV | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Forum žena GrO LSV Zrenjanin pomaže žrtvama nasilja

ZRENJANIN – Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Ildiko Bođo istakla je danas da se poslednjih godina puno priča o borbi protiv porodičnog nasilja nad ženama, da su doneti razni zakoni, ali realnost i statistika pokazuju da nasilje ne jenjava, nego ima tendenciju rasta. 
Forum žena LSV | Ponedeljak, 09. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene da budu jednako vrednovane i plaćene kao muškarci

KIKINDA – Predsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda Snežana Vukić izjavila je da je posle više od 100 godina od početka borbe za prava žena, većina problema sa kojima se one suočavaju u Srbiji kao i širom sveta i dalje je ista - od radnog vremena, nejednakih plata za isti posao i otežanog napredovanja do uslovljavanja od strane poslodavaca da odlažu majčinstvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook