U novoizabranoj gradskoj vladi nema nijedne žene!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 15. 06. 2014. | Komentara: 0

U novoizabranoj gradskoj vladi nema nijedne žene!

NOVI SAD, 15. jun - Forum žena Gradskog odbora LSV Novi Sad upozorava da nakon rekonstrukcije gradske vlade, u novoizabranom Gradskom veću više nema nijedne žene. 

LSV

Da li je moguće da u ovolikom Novom Sadu nema nijedne dovoljno pametne i sposobne žene da se nađe u rekonstruisanom Gradskom veću u kojem su se našli i ljudi koji su već iskompromitovani, nesposobni i koji su pripadnici spornih interesnih grupacija?

U Narodnoj skupštini Republike Srbije, žene imaju trećinu poslaničkih mesta. 
Od 18 ministara Vlade Republike Srbije su četiri žene, od kojih su dve i potpredsednice. Od 11 članova vojvođanske vlade tri sekretarska mesta pripadaju ženama. 

Od 13 članova Gradskog veća Beograda, četiri su žene. A, Novi Sad, drugi grad po veličini u Srbiji nema ni jednu jedinu ženu u vlasti.

U jednom momentu u periodu od 2008. do 2012. godine u Gradskom veću Novog sada je bilo čak šest žena. Gradsko veće koje je funkcionisalo od juna do septembra 2012. godine imalo je samo dve članice, ali je predsednica Skupštine grada bila žena. Prekomponovana gradska vlada imala je samo jednu predstavnicu žena, a najnovija nijednu!

Ovo je samo dokaz kako gradska vlast i vladajuća većina misli o ženama i koliko su im zaista važna pitanja ravnopravnosti polova koja ne zaobilaze u izbornoj kampanji. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je u Skupštini grada Novog Sada u opoziciji, ponosna je na činjenicu da je šefica njene odborničke grupe – žena!


Forum žena
Gradskog odbora LSV Novi Sad 



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook