Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook