Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Žene mogu sve samo im treba pružiti podršku

Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI). Oko trideset polaznica seminara iz nekoliko odbora, dobilo je priliku da se u tri dana trajanja seminara osposobi za samostalno kreiranje političke poruke, upozna sa zakonodavstvom u oblasti rodne ravnopravnosti, savlada veštine javnog nastupa i upozna one manje poznate stvari, kada je u pitanju komunikacija sa medijima.

Polaznice su došle iz Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Beočina, Temerina, Sente, Žitišta, Žablja, Bačke Topole, Sombora i Subotice. Bilo je i onih koje su u Ligi od devedestih, ali i onih koje su se učlanile prošle godine. Po funkcijama su predsednice Mesnih organizacija, potpredsednice Opštinskih i Gradskih odbora, članice Izvršnih odbora u svom lokalnom odboru, neke od njih aktivne su i u Forumu žena. Evaluacija je pokazala da su polaznice više nego zadovoljne naučenim.

(BILSV, 28.06.2011.)
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook