Život po meri svakog čoveka

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.

Ankica Dostanić

Prema njenim rečima, dobar primer za to je Forum žena LSV, koji svojim radom doprinosi promenama i stvaranju drugačijih kulturnih obrazaca, po meri svakog čoveka, zastupanju kulture, nenasilja i stvaranju bezbednog, mirnodopskog okruženja.
- Nizom akcija i tribina, u našoj organizaciji, tokom kojih smo se zalagale i apelovale na svest svih društvenih aktera o omogućavanju redovnih, preventivnih pregleda, zarad očuvanja zdravlja, usmeravana je pažnja javnosti i otvarana su pitanja koja se tiču i reproduktivnog zdravlja žena. Reproduktivna prava žena su bila u fokusu, jer je dobro poznata činjenica da država ima obavezu da ih unapređuje, ali i dužnost da se u njih ne meša – podsetila je Dostanićeva. Ona je ocenila da se pred savremenu ženu postavlja veliki broj obaveza i zadataka i da je izlaženje iz  tradicionalnih okvira stvar njenog izbora, ali i sistemske podrške.
- Suočene sa takvom činjenicom, a i u svetlu emancipatorske borbe, svakako da treba da izgradimo veliki broj konkretnih društvenih mehanizama, koji će ženi omogućiti pristupačnost svim društvenim oblastima – zaključila je Ankica Dostanić. Inače, tokom maja obeležavaju se dva značajna datuma: Međunarodni dani ženskih akcija za mir i razoružanje i za žensko zdravlje.

(BILSV, 29.05.2012.)Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook