Život po meri svakog čoveka

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.

Ankica Dostanić

Prema njenim rečima, dobar primer za to je Forum žena LSV, koji svojim radom doprinosi promenama i stvaranju drugačijih kulturnih obrazaca, po meri svakog čoveka, zastupanju kulture, nenasilja i stvaranju bezbednog, mirnodopskog okruženja.
- Nizom akcija i tribina, u našoj organizaciji, tokom kojih smo se zalagale i apelovale na svest svih društvenih aktera o omogućavanju redovnih, preventivnih pregleda, zarad očuvanja zdravlja, usmeravana je pažnja javnosti i otvarana su pitanja koja se tiču i reproduktivnog zdravlja žena. Reproduktivna prava žena su bila u fokusu, jer je dobro poznata činjenica da država ima obavezu da ih unapređuje, ali i dužnost da se u njih ne meša – podsetila je Dostanićeva. Ona je ocenila da se pred savremenu ženu postavlja veliki broj obaveza i zadataka i da je izlaženje iz  tradicionalnih okvira stvar njenog izbora, ali i sistemske podrške.
- Suočene sa takvom činjenicom, a i u svetlu emancipatorske borbe, svakako da treba da izgradimo veliki broj konkretnih društvenih mehanizama, koji će ženi omogućiti pristupačnost svim društvenim oblastima – zaključila je Ankica Dostanić. Inače, tokom maja obeležavaju se dva značajna datuma: Međunarodni dani ženskih akcija za mir i razoružanje i za žensko zdravlje.

(BILSV, 29.05.2012.)Forum žena LSV | Sreda, 05. 06. 2019. | Komentara: 0

Podrška države porodici samo deklarativna

Državne institucije treba da pruže podršku i preduzmu konkretne korake u podizanju kvaliteta života svih građanki i građana. Ipak, to nije slučaj kada su porodilišta u pitanju. Veliko istraživanje iz 2016. godine, ukazalo je na alarmantne podatke u porodilištima na teritoriji Srbije, a od tada malo toga je promenjeno je na bolje. 
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Za svoja prava borimo se svakodnevno

Osmi mart, Međunarodni dan žena je dan kada slavimo žensku borbu i otpor, pokazujemo solidarnost sa različitim ženama i ukazujemo na sve one segmente društva u kojima su žene još uvek ugrožene, diskriminisane ili zapostavljene.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook