I zrenjaninski ligaši dali krv

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 09. 2011. | Komentara: 0

I zrenjaninski ligaši dali krv

ZRENJANIN - Drugi put ove godine članice i članovi Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice "Đorđe Joanović".

LSVO

"Ovu akciju organizujemo već godinama unazad, a otvorena je za učešće svih naših članica i članova. Cilj je motivisanje što većeg broja mladih na ovaj human čin, jer na taj način oni pomažu onima kojima je to najpotrebnije" istakla je Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin. Dodala je da je jedan od ciljeva formiranje "Kluba 25", kako bi Omladina GrO LSV Zrenjanin u bliskoj budućnosti bila još prepoznatljivija i uspešnija. Podsetimo, "Klub 25" okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca. Suština je da najmanje 25 mladih, uzrasta od 18 do 25 godina, žele da najmanje 25 puta u životu daju krv i da ličnim angažovanjem na promociji davalaštva privuku još 25 mladih u Klub. Ideja je potekla iz Zimbabvea, 1993. godine, da bi se potom  proširila i na evropske zemlje. Prvi "Klub 25" u Srbiji osnovan je u Kikindi 2008. godine.

(BILSV, 12. 09. 2011.)




Govori | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Govor Nenada Čanka nakon ekspozea mandatara

Stenogram govora lidera LSV i narodnog poslanika Nenada Čanka:
- Stara je istina da svako ima pravo na šansu. I ja zaista mislim da je to tačno. Ova vlada bi po tom osnovu sigurno morala imati pravo na šansu. Ali, ako vidimo malo bolje, ko treba da čini ovu vladu, imam utisak da su mnogi u njoj svoju šansu već imali. A neki i po više puta.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra
Događaji | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa pravima manjina?

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je 11 amandmana na Zakon o ministarstvima o kojem se danas raspravljalo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali nije usvojen ni jedan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook