Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Četvrti izbori na kojima se beleži rast LSV

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da je generalno loša ponuda na političkoj sceni Srbije, uz trajanje i doslednost politike LSV, doprinela da Liga ostvari izuzetno dobar izborni rezultat.

Nenad Čanak

- Ja sam uveren da je pre svega u pitanju ukupno loša politička ponuda u ovoj zemlji. Posle 22 godine višestranačja vidi se da su nedoslednosti, lične, stranačke i svake druge, ušle u svoju zrelu fazu i građani su potpuno logično umorni od svega toga - izjavio je Čanak Tanjugu, a prenosi RTV. On je istakao da će to naterati stranke da budu doslednije u svojim programima i da "ne izneveravaju izborna obećanja". Čanak je rekao da je LSV imala prednost da se u protekle 22 godine nije menjao njen program i da nije bilo rascepa u stranci niti bilo kojih drugih stresova.
- Važno je podvući da je izuzetno pojačan rad stranke u protekle četiri godine učinio da je jedan broj građana odlučio da nas podrži. Naravno to nije tip podrške koji je posledica nekakvog akcijaškog rada, već je to postao i pomalo trend jer su ovo treći ili četvrti izbori na kojima LSV stalno dobija malo po malo više glasova - rekao je Čanak. On je dodao da je zadovoljan zbog toga jer, po njegovom mišljenju, "svaki nagli uspon može da bude i nagli pad". Čanak je kao primer, naveo Demokratsku stranku, koja je na izborima za Skupštinu grada Novog Sada, osvojila 14 odsto glasova manje nego na prethodnim izborima, a na pokrajinskim taj procenat je, kako je rekao, manji čak za 15 odsto.
- To je posledica činjenice da je na prošlim izborima DS ostvarila izvanredan uspeh, a da očigledno nisu ispunjena očekivanja birača - kazao je Čanak, dodajući da je to greška koja se Ligi socijaldemokrata Vojvodine "sigurno neće dogoditi".

(BILSV, 09.05.2012.)Iz medija | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Vreme je za izbore

Ako želimo da razvijamo demokratiju, moramo biti svesni da jedino borba na izborima i u parlamentu može i sme da ukloni režim koji nam ne odgovara, a posle pobede na izborima, kad god se ona desila, imaćemo puno posla da izgradimo bolju Srbiju. Za sada je samo jedno jasno - alternativa izborima može biti samo ulično nasilje ili oružana borba. Da li smo spremni da građanima Srbije kažemo istinu?! - pita generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“.
Iz medija | Četvrtak, 20. 02. 2020. | Komentara: 0

Velikom broju građana Srbije je dosta nacionalizma i ekonomskog poniranja, oni su uglavnom za Evropski blok

Po aktivnostima Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i intenzivnoj kampanji Vojvođanskog fronta, koji već mesecima organizuje tribine po Vojvodini, može se pretpostaviti da će Vojvođanski front izaći na predstojeće izbore, navodi Novi magazin. Kako ističu, bile su zapažene i izjave rukovodilaca LSV-a da je matematički dokazano da se bojkotom izbora Srpskoj naprednoj stranci daje mnogo veća vlast nego što bi ta stranka dobila kada bi ljudi izašli na izbore. Zbog svega toga pitanje za generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša jeste da li sve to zajedno znači da je LSV doneo odluku o izlasku na izbore. 
Iz medija | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook