Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

BEOGRAD – Na republičkom nivou očekujem pobedu predsednika Borisa Tadića i liste koju on predvodi, a na kojoj su i naši kandidati. U Pokrajini i na lokalnom nivou, gde ne izlazimo na izbore u koaliciji sa DS, verujem da ćemo prvi put uspeti da osvojimo dvocifren procenat glasova - rekao je u intervjuu  "Novostima" zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

  Priželjkujete li mesto u budućoj Vladi Srbije?
– Naravno, spremni smo da preuzmemo određeni nivo odgovornosti u Vladi, u skladu sa našim učešćem u vlasti. O tome ćemo kada se budu znali izborni rezultati. Ali, insistiraćemo da se, prilikom formiranja nove vlade, uvaže interesi Pokrajine, da završimo ono što smo započeli sa premijerom Cvetkovićem, a to je Zakon o finansiranju Vojvodine.

U koaliciji ste sa DS, a ne slažete se sa ključnim pitanjem - nivoom autonomije...
– Sasvim je sigurno da se LSV i DS ne slažu u vezi sa nivoom autonomije koji Vojvodina treba da ima. Mi tražimo veću. Želimo zakonodavnu, izvršnu, delimičnu sudsku vlast, prihode i imovinu, garantovanu Ustavom. LSV neće tražiti partnere u Vojvodini među drugim strankama. Ukoliko se ne budemo dogovorili o prioritetima, nije problem da posle 12 godina Liga ode u opoziciju.

Mnoge ste iznenadili žestokom kritikom "malih autonomaša" koji traže federaciju Srbije i Vojvodine. Da li je to samo zbog izbora?

– Njihovo ponašanje je neodgovorno. Na taj način se, upravo ljudima koji su najžešći protivnici autonomije Vojvodine, daju argumenti da su Vojvođani separatisti i da ne žele da žive u zajednici sa Srbijom. Pitanje autonomije mora da bude rešeno u okviru uređenja čitave države. Ne može Vojvodina separatno da se ponaša u odnosu na ostatak Srbije.

DA LI je to LSV potpuno odustala od "Vojvodine republike"?

– Nama je svejedno kako će se autonomija zvati, mi želimo da sav prihod koji se zaradi u Vojvodini, njoj i ostane. A državu Srbiju, to jest zajedničke službe, platićemo koliko god da koštaju.

(BILSV, 07.04.2012.)Iz medija | Ponedeljak, 23. 12. 2019. | Komentara: 0

Nikada nije osuđena ideologija koja je dovela do ratova devedesetih

Kada imate crkvene skupove sa kojih se šalju političke poruke i ultimatum državnim organima kao što je bio skup u Nikšiću potpuno je jasno da crkva kao deo čitave te političke bespravne gradnje, ili rečeno medicinskim rečnikom tih malignih izraslina na državnom telu - jasno je da se protiv toga mora boriti svim sredstvima da bi država uopšte opstala - jer će se inače pretvoriti isključivo u instrument za teror nad građanima - kaže u intervjuu za Pobjedu Nenad Čanak.
Iz medija | Petak, 01. 11. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Dejtonska podela BiH nanela je štetu stabilnosti regiona

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak jedan je od najvećih kritičara društveno-političkih prilika na prostoru bivše Jugoslavije, a u razgovoru za bosanski portal Klix.ba iznio je svoj stav u smislu da je dejtonska podjela BiH nanijela više štete nego koristi, kako stabilnosti naše zemlje, ali i cijelog regiona.
Iz medija | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Bojkot je znatno opasnija verzija belih listića

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je nedavno da se niko od aktuelnih političara ne bavi ljudima koji žive na Kosovu ili očuvanjem kulturnog nasleđa, već da „svi pričaju o parama i svađaju se oko plena“. Stoga je Danas, pisanim putem, upitao predsednika LSV, kako u tom smislu, borbe za plenom, određuje vrlo konkretna imena koja su na čelu srpske zajednice na Kosovu, a koje direktno kontroliše SNS, odnosno Aleksandar Vučić.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook