Iz medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 19. 03. 2016. | Komentara: 0

Krajnji je trenutak da od Srbije napravimo uređenu državu

NOVI SAD - Složili smo se Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja da je krajnji trenutak da od ove zemlje napravimo pristojnu i uređenu državu.  U okolnostima kada je u Evropi i u Srbiji evidentan rast desnice, veoma je važno da u parlamentu bude mesta za građansku, nadnacionalnu proevropsku opciju, kao što je SDS-LDP-LSV. Ovako je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odovorio na pitanje „Novosti“ o razlozima formiranja koalicije sa Tadićem i Jovanovićem.
Iz medija | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Saradnja sa Vučićem moguća koliko i udar meteora

BEOGRAD – Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja se znamo dugo, sarađivali smo u više navrata, 2007. smo išli na izbore sa LDP, 2008. i 2012. smo bili na listi DS, kada je predsednik bio Tadić. Ne vidim šta je tu nesporazum. S druge strane, od 2000. mi samostalno izlazimo na pokrajinske izbore. Mi imamo drugačiji pristup prema pitanjima u Vojvodini. LSV je stacionirana u Vojvodini. U tom smislu, ne vidim nikakvu drugu priču, osim objedinjavanja stranaka sličnog vrednosnog sistema. Po pitanju Vojvodine se razlikujemo i zato na pokrajinskim izborima izlazimo razdvojeno. Na republičkom nivou, naša viđenja se u dovoljnoj meri poklapaju. Ovu koaliciju bih mogao nazvati čak najprincipijelnijom koalicijom u ovom trenutku, ocenjuje u intervjuu za “Danas” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Nedelja, 28. 02. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema i kad prođu izbori

NOVI SAD - Ponašanje pojedinih lokalnih ogranaka Srpske napredne stranke u dobroj meri je napravilo antireklamu SNS-u i zato se išlo i za raspisivanjem republičkih izbora, kako bi se, uz širu sliku kakvu daju republički izbori, umanjila moguća šteta na drugim izbornim nivoima - ocenjuje u intervjuu „Dnevniku” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Ponedeljak, 22. 02. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV garant očuvanja i uvećanja autonomije Vojvodine

NOVI SAD - Priča o jednoj listi proevropske opozicije je utopija u koju niko iskreno i ne veruje. Animoziteti među pojedincima i nekim političkim strankama su toliki da je za mene nezamislivo da je tako direktna saradnja, izlazak na zajedničkoj listi, uopšte moguća. Prema tome organizovanje više kolona je jedino racionalno i moguće rešenje u ovom momentu. Što se pre suočimo sa realnošću pre ćemo moći da nastavimo dalje, kaže u razgovoru za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odgovarajući na pitanje šta je za proevropsku opoziciju bolje rešenje za izlazak na izbore, jedna ili dve kolone.
Iz medija | Četvrtak, 18. 02. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Dve kolone ako želimo iole ozbiljan rezultat

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine još nije razgovarala sa Socijaldemokratskom strankom i Liberalno-demokratskom partijom o pokrajinskim izborima, pa i o formatu koalicije na republičkim izborima, kaže za Novi magazin predsednik LSV Nenad Čanak, odgovarajući na pitanje hoće li LSV-SDS-LDP zajedno pred birače.
Iz medija | Nedelja, 10. 01. 2016. | Komentara: 0

Jakovljev: Budžet na Ustavnom sudu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine predaće sutra Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti delova Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o Budžetu Republike Srbije, najavio je u današnjem intervjuu “Dnevniku” predsednik Političkog saveta LSV i šef poslaničke grupe Lige u Skupštini APV Dušan Jakovljev.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook