Iz medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Dosledno i tačka!

PANČEVO – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić, u intervjuu listu „Pančevac“, obrazložila je ukratko izborni program i planove za razvoj Pančeva, ukoliko se nađe na njegovom čelu. Upozorila je i na najveće probleme koji tište ovaj banatski grad, te ukazala na moguća rešenja za čije sprovođenje će se ona i njen tim zalagati.   
Iz medija | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Vojvodinu pokušavaju da zatru još od Miloševića

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odgovarao je, u paralelnom intervjuu sa Miroslavom Parovićem iz Treće Srbije, za najnovniji broj lista "MAS", časopisa Matice Albanaca, na pitanja o političkoj i društvenoj situaciji u AP Vojvodini, kao i predstojećim izborima. U nastavku možete pročitati njegove kompletne odgovore. 
Iz medija | Subota, 19. 03. 2016. | Komentara: 0

Krajnji je trenutak da od Srbije napravimo uređenu državu

NOVI SAD - Složili smo se Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja da je krajnji trenutak da od ove zemlje napravimo pristojnu i uređenu državu.  U okolnostima kada je u Evropi i u Srbiji evidentan rast desnice, veoma je važno da u parlamentu bude mesta za građansku, nadnacionalnu proevropsku opciju, kao što je SDS-LDP-LSV. Ovako je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odovorio na pitanje „Novosti“ o razlozima formiranja koalicije sa Tadićem i Jovanovićem.
Iz medija | Sreda, 16. 03. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Saradnja sa Vučićem moguća koliko i udar meteora

BEOGRAD – Boris Tadić, Čedomir Jovanović i ja se znamo dugo, sarađivali smo u više navrata, 2007. smo išli na izbore sa LDP, 2008. i 2012. smo bili na listi DS, kada je predsednik bio Tadić. Ne vidim šta je tu nesporazum. S druge strane, od 2000. mi samostalno izlazimo na pokrajinske izbore. Mi imamo drugačiji pristup prema pitanjima u Vojvodini. LSV je stacionirana u Vojvodini. U tom smislu, ne vidim nikakvu drugu priču, osim objedinjavanja stranaka sličnog vrednosnog sistema. Po pitanju Vojvodine se razlikujemo i zato na pokrajinskim izborima izlazimo razdvojeno. Na republičkom nivou, naša viđenja se u dovoljnoj meri poklapaju. Ovu koaliciju bih mogao nazvati čak najprincipijelnijom koalicijom u ovom trenutku, ocenjuje u intervjuu za “Danas” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Nedelja, 28. 02. 2016. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema i kad prođu izbori

NOVI SAD - Ponašanje pojedinih lokalnih ogranaka Srpske napredne stranke u dobroj meri je napravilo antireklamu SNS-u i zato se išlo i za raspisivanjem republičkih izbora, kako bi se, uz širu sliku kakvu daju republički izbori, umanjila moguća šteta na drugim izbornim nivoima - ocenjuje u intervjuu „Dnevniku” lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Iz medija | Ponedeljak, 22. 02. 2016. | Komentara: 0

Pobeda LSV garant očuvanja i uvećanja autonomije Vojvodine

NOVI SAD - Priča o jednoj listi proevropske opozicije je utopija u koju niko iskreno i ne veruje. Animoziteti među pojedincima i nekim političkim strankama su toliki da je za mene nezamislivo da je tako direktna saradnja, izlazak na zajedničkoj listi, uopšte moguća. Prema tome organizovanje više kolona je jedino racionalno i moguće rešenje u ovom momentu. Što se pre suočimo sa realnošću pre ćemo moći da nastavimo dalje, kaže u razgovoru za Danas Bojan Kostreš, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, odgovarajući na pitanje šta je za proevropsku opoziciju bolje rešenje za izlazak na izbore, jedna ili dve kolone.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook