Budžet Vojvodine je 74, a Beograda 123 milijardi dinara. To je sramota!

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 18. 04. 2019. | Komentara: 0

Budžet Vojvodine je 74, a Beograda 123 milijardi dinara. To je sramota!

NOVI SAD – Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović izjavio je da su poslanici i odbornici LSV bojkotovali republičku, pokrajinsku i lokalne skupštine, ali da su najavili da će u njihovom radu učestvovati kada se bude raspravljalo o temama koje su bitne za Vojvodinu i Vojvođane.

LSV

- Mi smo iskoristili momenat i nametnuli smo temu Vojvodine, odnosno Zakona o finansiranju Vojvodine u republičkoj skupštini – kazao je Šućurović gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ na Radio.televiziji Vojvodine. Na konstataciju poslanika DS Borivoja Borovića da je taj predlog zakona Aleksandra Jerkov predlagala više puta, Šućurović je upitao zašto DS nije usvojila taj zakon pre 10 godina kada je trebalo da bude usvojen, a bila je na vlasti.

- Zakon o finansiranju Vojvodine je trebao da bude usvojen 31. decembra 2008. godine. Znači, više od 10 godina ga nismo usvojili. I sada smo uspeli da nametnemo tu temu. Žao mi je što predstavnici opozicije, koji su bojkotovali, nisu došli do republičkog parlamenta da iznesu svoje mišljenje, što građani Vojvodine nisu mogli da čuju njihovo mišljenje o tom zakonu koji nisu usvojili unazad deset godina – kazao je Šućurović.

On je izneo i poređenje, istakavši da je 2009. godine pokrajinski budžet bio 59 milijardi, a grada Beograda 61 milijarda. Deset godina kasnije, 2019. godine, pokrajinska kasa iznosi 74,4 milijarde, a grada Beograda 123 milijarde.

- Da je Zakon o finansiranju Vojvodine usvojen na vreme ta razlika ne bi bila tako velika – istakao je.

Osvrnuvši se na proteste „Jedan od pet miliona“, Šućurović je rekao da su članovi i simpatizeri LSV učestvovali u njima, ali da je onda Savez za Srbiju postao gospodar protesta, gospodar nezadovoljnih građana i počeli su da određuju ko je opozicija a ko ne.

- S druge strane, imamo novi oblik turizma - putujući politički turizam, autobusi koji obilaze celu Srbiju i ne znamo šta predstavljaju – kazao je on.

Šućurović je naglasio da je LSV zbog toga podvukla crtu i počela sa osnivanjem Vojvođanskog fronta. Kako je rekao, pravi se platforma, potpisan je sporazum sa Vojvođanskom partijom, obilazi se svako mesto, priča se sa građanima, organizuju se tribine...

(SzILSV, 18.04.2019)Izjave | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 28. 08. 2019. | Komentara: 0

Nije dobra poruka to što se odgađa uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u Vrbasu

Nakon što je poslanica LSV Olena Papuga ponovo zatražila od ministra Branka Ružića informaciju zašto crnogorski jezik još nije u službenoj upotrebi u Vrbasu, portparol Lige socijaldemokrataVojvodine Aleksandar Marton kaže da je to urađeno jer ne postoje informacije da li je predsednik vrbaške opštine dostavio informacije ili ne.
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook