Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da se ponaša kao narko kartel.

LSV

- SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno - napisao je Čanak na Tviteru.

Čanak je tako reagovao povodom informacije da je banatski vladika SPC-a Nikanor održao propoved u kojoj je otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, jer je „sveta pričest najbolji lek“, a „crkva najbolja bolnica“ i da im slobodu kretanja “jedino bog može zabraniti”. On je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to „saglasno sa bogom i sa crkvenim propisima i sa Svetim pismom“ , a da je svako ko ih drugačije savetuje „bludnik i bezbožnik“.

(SzILSV, 02.04.2020)




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook