Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 04. 2020. | Komentara: 0

Čanak: SPC se ponaša kao narko kartel

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu da se ponaša kao narko kartel.

LSV

- SPC: Ne plaća porez, ne poštuje zakone, poziva na nepoštovanje zakona, svojim delovanjem masovno ugrožava javno zdravlje stanovništva, stavlja se iznad države. Jedina razlika između njih i narko kartela je što Kolumbija dilerima ne uplaćuje iz budžeta socijalno i zdravstveno - napisao je Čanak na Tviteru.

Čanak je tako reagovao povodom informacije da je banatski vladika SPC-a Nikanor održao propoved u kojoj je otvoreno pozvao vernike da prekrše sve mere Vlade Srbije, jer je „sveta pričest najbolji lek“, a „crkva najbolja bolnica“ i da im slobodu kretanja “jedino bog može zabraniti”. On je vernike savetovao da zakone poštuju samo u onoj meri koliko je to „saglasno sa bogom i sa crkvenim propisima i sa Svetim pismom“ , a da je svako ko ih drugačije savetuje „bludnik i bezbožnik“.

(SzILSV, 02.04.2020)
Izjave | Nedelja, 31. 05. 2020. | Komentara: 0

Ujedinjena demokratska Srbija: Sistem subvencija treba da bude efikasan kao u Evropi

U ravnopravnim uslovima domaći poljoprivrednici su više nego konkurentni stranim. Međutim, da bi uslovi bili ravnopravni, neophodno je da sistem subvencija bude efikasan i barem u približnoj meri u proseku onog koji uživaju evropski proizvođači, rekao je u intervjuu za Agroklub  član Glavnog odbora i član Stručnog saveta za poljoprivredu Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Rudić.
Izjave | Petak, 29. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nema pobede bez borbe

Nema pobede bez borbe, poručio je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, političkog saveza Vojvođanskog fronta, Srbije 21, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma okupljene oko Ujedinjene demokratske Srbije. Predstavnici UDS-a razgovarali su juče sa stanovnicima Subotice.
Izjave | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Put Srbije je na Zapad, u EU

Put ove zemlje je na Zapad, u Evropsku uniju koja ima hiljadu mana, ali bolje rešenje ne vidim, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook