Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 02. 05. 2020. | Komentara: 0

Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i narodni poslanik Nenad Čanak uputio je poslaničko pitanje ministrima unutrašnjih poslova i pravde Srbije Nebojši Stefanoviću i Neli Kuburović o tome da li su „huligani koji su preksinoć organizovali bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije iznad zakona“.

LSV

- Koliko je identifikovanih učesnika koordinirane akcije paljenja baklji na krovovima zgrada 29. aprila 2020. godine za vreme policijskog časa u Beogradu, Novom Sadu, Zemunu, Pančevu i Nišu? - pitao je Čanak.

- Da li je tačno da su u pitanju pripadnici navijačkih grupa i kojih? Da li su kažnjeni zbog kršenja policijskog časa? A ako su imali dozvole za kretanje, ko im ih je dao i pod kojim obrazloženjem? - naveo je Čanak u svom poslaničkom pitanju.

On je pitao i kako je moguće da poljoprivrednik u Vojvodini bude kažnjen zato što je išao na njivu tokom policijskog časa, a huligani mogu nesmetano da se kreću.

- Zakon o javnom redu i miru, u Članu 17. Stav 1, propisuje: „Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost gradjana, kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova“ - citirao je Čanak.

Pitao je da li to važi za huligane koji su paleći bakljama ugrozili bezbednost stanara zgrada ili su huligani i kriminalci koji se zaklanjaju iza navijačkih šalova u ovoj zemlji iznad zakona.

 (SzILSV, 02.05.2020)Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Izjave | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Potrebna alternativa vlasti

Komentarišući izjavu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da građanima treba motka da bi se disciplinovali, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da drugačiju izjavu od tog čoveka nije ni očekivao. Kostreš dodaje da je Srbiji potrebna alternativa postojećoj nesposobnoj, agresivnoj i bahatoj vlasti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook