Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 02. 05. 2020. | Komentara: 0

Da li su iznad zakona huligani koji su organizovali bakljade

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i narodni poslanik Nenad Čanak uputio je poslaničko pitanje ministrima unutrašnjih poslova i pravde Srbije Nebojši Stefanoviću i Neli Kuburović o tome da li su „huligani koji su preksinoć organizovali bakljade u Beogradu i drugim gradovima Srbije iznad zakona“.

LSV

- Koliko je identifikovanih učesnika koordinirane akcije paljenja baklji na krovovima zgrada 29. aprila 2020. godine za vreme policijskog časa u Beogradu, Novom Sadu, Zemunu, Pančevu i Nišu? - pitao je Čanak.

- Da li je tačno da su u pitanju pripadnici navijačkih grupa i kojih? Da li su kažnjeni zbog kršenja policijskog časa? A ako su imali dozvole za kretanje, ko im ih je dao i pod kojim obrazloženjem? - naveo je Čanak u svom poslaničkom pitanju.

On je pitao i kako je moguće da poljoprivrednik u Vojvodini bude kažnjen zato što je išao na njivu tokom policijskog časa, a huligani mogu nesmetano da se kreću.

- Zakon o javnom redu i miru, u Članu 17. Stav 1, propisuje: „Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost gradjana, kazniće se novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova“ - citirao je Čanak.

Pitao je da li to važi za huligane koji su paleći bakljama ugrozili bezbednost stanara zgrada ili su huligani i kriminalci koji se zaklanjaju iza navijačkih šalova u ovoj zemlji iznad zakona.

 (SzILSV, 02.05.2020)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook