Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se naše društvo mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti. Zamoljen da prokomentariše izjavu Boška Obradovića da bi grobno mesto Josipa Broza Tita trebalo izmestiti u Hrvatsku, Kostreš je istakao da je to pokušaj privlačenja pažnje nebitnim stvarima. 

LSV

- Mnogo važnije od toga gde je sahranjen Josip Broz jeste to kada će se naše društvo suočiti sa relativizacijom zločina koje su zlikovci radili u ime srpskog naroda od Ljotića do Mladića. Naše društvo se mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti na kojima počivaju sva demokratska društva danas – istakao je Kostreš u izjavi za list Danas.


 (SzILSV, 10.10.2020)



Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook