Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 13. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjaivo je da je tužno što u Srbiji o asfaltiranju lokalnih i seoskih puteva mora da vodi računa predsednik Republike ma ko on to bio. On je tako odgovorio na pitanje lista Danas da prokomentariše to što je Aleksandar Vučić hitno poslao direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka u selo Kukulovce nakon što su meštani medijima rekli da predsednik Srbije nije ispunio ranija obećanja.

LSV

- To samo pokazuje da je sistem u kome živimo potpuno pogrešan i da se mora menjati.To je jedan od osnovnih razloga zbog kojih se ja bavim politikom da se promeni sistem i da imamo Srbiju u kojoj će se problemi rešavati tamo gde oni nastaju, a ne sve u jednoj glavi i u jednom centru. Srbija se mora regionalizovati i decentralizovati a ulaskom u Evropu ćemo uvesti i princip supsidijarnosti – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 13.06.2020)
Izjave | Petak, 20. 11. 2020. | Komentara: 0

Postoje Srbi i van Republike Srpske i južno od Ibra

Deliti Bosnu na narode i vere je, verovatno, jedan od najpodmuklijih poslova kojim se čovek može baviti i Bogić Bogićević bi to, sasvim sigurno, potpuno deklasirao i pokazao kako izgleda kada čovek koji je Sarajlija i Bosanac u Sarajevu u Bosni govori svim Sarajlijama i svim ljudima koji žive u Bosni jezikom koji svi razumeju o problemima koji sve muče, izjavio je Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 17. 11. 2020. | Komentara: 0

Čomić nastavila svoju borbu na način kako ume i zna

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović podržala je ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić u radu.
Izjave | Utorak, 17. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nisam ušao u politiku da bih ćutao

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da ne želi da ćuti ni o jednoj temi jer smo došli do toga da „politika više nije bavljenje time da ljudi žive bolje, nego je politika smišljanje kako da se dobiju izbori“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook