Kostreš: Struka nikad nije rekla da se izbori ne raspisuju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 24. 03. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Struka nikad nije rekla da se izbori ne raspisuju

NOVI SAD – Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta, koji na izbore izlazi u koaliciji Ujedinjena demokratska Srbija, izjavio je da ne vidi direktnu vezu između koronavirusa i izbora. Komentarišući konfuziju oko toga da li se u vreme raspisivanja izbora 4. marta znalo za to da je u Srbiji bilo ili nije bilo koronavirusa, Kostreš ističe struka nikad nije ni rekla da se ne raspisuju izbori.

LSV

- Recimo, struka je rekla kada da se zatvore škole i slične mere da se povuku. Struka nikad nije rekla da se ne raspisuju izbori. Izbori su raspisani u skladu sa Ustavom i zakonima koji regulišu tu oblast. Ako želite da tražite „dlaku u jajetu“, uvek možete naći opravdanje i objašnjenje zašto su izbori pogrešni ili zašto nisu trebali ni biti raspisani, ali to je deo bojkotaške propagande. Glavno je pitanje šta je bolje za Srbiju - ići na izbore ili organizovati sukobe na ulici. Ja sam uvek za institucionalno rešenje i za izbore, a voleo bih da znam kako ćemo Vučiću videti leđa ako ga ne pobedimo na izborima – rekao je Kostreš za Danas.
(SzILSV, 24.03.2020)Izjave | Sreda, 25. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Skandalozna relativizacija domaćih fašista u Školi na daljinu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao lekciju koja je održana preko televizije učenicima osmog razreda osnovnih škola, a u kojoj je kvisling iz Drugog svetskog rata Milan Nedić predstavljen kao „čuveni general i poznati heroj“ i ocenio da je reč o „skandaloznoj relativizaciji domaćih fašista“.
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 
Izjave | Nedelja, 22. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Tužno i neodgovorno ponašanje Ivica Dačića

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je „tužno i veoma neodgovorno“ ponašanje ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook