Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 08. 12. 2018. | Komentara: 0

Naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima

NOVI SAD - Kačenje slike sa likom Josipa Broza Tita u zgradi Predsedništva Bosne i Hercegovine je, po mom mišljenju, reakcija na neumereni nacionalizam koji buja u celom regionu, a naročito u BiH i otpor relativizaciji istorije SFRJ koja je sada mainstream politika na gotovo celom području bivše države - kaže za Danas generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 

LSV

Zamoljen da prokomentariše čin Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji je vratio u svoj kabinet fotografiju Josipa Broza Tita, Kostreš je u rubrici „Pitanje & odgovor“ rekao da taj potez ima puno simpatija u svim bivšim SFRJ republikama, ali da je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima.

- Nije period SFRJ bio idealan, ali je u mnogim segmentima života svima bilo mnogo bolje nego danas. Mislim da ovaj Komšićev potez ima puno simpatija i u Srbiji, a siguran sam i u drugim ex YU republikama, ali je potrebno naći politiku kojom će se region suprotstaviti nacionalistima. To bi bilo mnogo efikasnije od ovakvih simboličnih gestova. Iskreno se nadam da će se tako nešto vrlo brzo i desiti - zaključio je Kostreš.

(SZILSV, 08.12.2018)



Izjave | Petak, 01. 06. 2012. | Komentara: 1

Nikolić je bio Šešeljeva desna ruka

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nije prisustvovala jučerašnjem polaganju zakletve Tomislava Nikolića jer smatra da je dužan da objasni mnoge stvari građanima Srbije, ocenila je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Nikolić duguje odgovore na mnoga pitanja

BEOGRAD – Pet poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine nije danas prisustvovalo polaganju zakletve Tomislava Nikolića, u Narodnoj skupštini Republike Srbije jer, kako je istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, Nikolić građanima Srbije duguje odgovore na mnoga pitanja.
Izjave | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Neprihvatljiva koalicija DS i SNS

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za RTV Vojvodine da je za LSV neprihvatljiva koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, te da bi u tom slučaju Liga bila u opziciji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook