Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 24. 09. 2020. | Komentara: 0

Nakon izbora u Americi mogu da se promene odnosi prema Srbiji

NOVI SAD / BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ćemo vrlo uskoro videti kako će se završiti svi dogovori postignuti u Americi. Kako je rekao gostujući na televiziji Hepi, predstojeći izbori u Americi „mogu veoma korenito da promene i odnos prema Srbiji i događanjima u regionu“. Upitan zašto se pre 30 godine srpsko nacionalno pitanje nije moglo uklopiti u svetska događanja, Čanak je rekao da je to zato što je u tome sukobljena ogromna količina privatnih interesa a cenu plaćaju oni koje niko ništa ne pita.

LSV
 
- Pre 30 godina je bilo sve predvidivo, isto kao što sad gledaš u Crnoj Gori. Otkad je knjaz Danilo 1852. godine razdvojio svetovnu i crkvenu vlast u Crnoj Gori, ovo je prvi put da se vlada stvara u manastiru. To je takav šamar Crnoj Gori koja je prednjačila u evrointegracijama – dodao je lider LSV.
 
Čanak je istakao da je Milo Đukanović 30 godina bio na vlasti, te da je verovatno on jedan od, ako ne i jedini, ozbiljni državnik na ovim prostorima.
 
- Uspeo je da dovede Crnu Goru iz položaja jedne od zaostalijih republika u SFRJ u poziciju države koja je najbliža EU. U jednom razgovoru sa njim ja sam ga pitao oko korupcije, šverca cigareta i svega što su mu zamerali. On mi je rekao da ima plan da uvede Crnu Goru u EU i ide tim putem što brže, te da nema vremena da zastaje pored svake bankine da čupka svaku travku. Svidelo se to nekom ili ne, Milo Đukanović je doveo Crnu Goru dovde gde je, a to je nešto odakle će je sada vući nazad – dodao je Čanak.
 
Istakao je da se u prethodnom periodu u Crnoj Gori orila parola „Ne damo svetinje“. Očekivao je da crnogorski parlament na prvom zasedanju kao prvu tačku dnevnog reda uvrsti ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti, a sada to više niko ne spominje.
 
- Od nove vlasti u Crnoj Gori jedino je gora građanska beogradska čaršija, koja je htela nova lica, pa su sad dobili sva nova lica u parlamentu Srbije. Ja ne znam nikog u Skupštini. A kad odeš u bilo koju uređenu državu, vidiš da ne postoje nova lica, nego godinama se grade ličnosti koje onda zauzimaju državne funkcije. Samo u ovoj zemlji može: dobar dan, jeste vi, mi smo, šta ste, maser, e bravo sad ćete biti poslanik. Što? Da masirate narod – rekao je lider LSV i dodao:
 
- Neće ništa da se promeni preko noći, popovi su oduvek na obećanju „samo ti umri ostalo je naša briga“ varali ljude i tako je ostalo do sada, al njih daleko više interesuje zemljište na plažama Crne Gore, Fruška gora koju seku nemilice, uništavanje NP Fruška gora, pregrađivanje puteva. Ove opozicione patriote tri nacrtane ovce na hartiji ne bi umelo da sačuva, ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori.
 
Čanak je opisao i razliku između patriota i onih što nisu patriote.
 
- Ovi što nisu patriote čuvaju ovce, vode računa o njima, malo šišaju vunu, pa imaš veće stado, vune, mleko. Patrioti imaju ovcu, zakolju je, obrnu, otpevaju tri četničke pesme i zapomažu kako Srbiju niko ne voli. To je razlika. Ja ne spadam u taj tip patriota – zaključio je Nenad Čanak.
 
(SzILSV, 24.09.2020)Izjave | Četvrtak, 21. 01. 2021. | Komentara: 0

Bolji život građana treba da bude nacionalni interes Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je u protekloj nedelji jedino gluplje što je čuo od odbrane američkog predsednika Donalda Trampa za pozivanje i podstrekivanje na oružanu pobunu izjava „prave“ opozicije da se oformi ministarstvo za izbore.
Izjave | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da LSV nije dobila predlog zajedničke platforme za dijalog o izbornim uslovima koji su sačinili PSG, DS i SSP. Marton kaže da su ligaši spremni na analizu svih predloga, jer smatraju da je „kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju“. 
Izjave | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Prvo Vučiću na tacni predali Skupštinu, a sad traže ministarstvo

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton oštro je kritikovao takozvanu pravu opoziciju zbog zahteva za formiranje posebnog ministarstva za izbore i ocenio da su oni bojkotom izbora prvo „na tacni predali Skupštinu Srbije i institucije“ režimu, a sada traže ministarstvo za izbore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook