Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vraća nam se imovina VANU, RTV i Novosadskog sajma

NOVI SAD – Vlada Srbije će najverovatnije u narednih nekoliko dana, a najkasnije do izbora, doneti uredbu kojom će se regulisati vraćanje AP Vojvodini imovine kojom raspolažu Novosadski sajam, Vojvođanska akademija nauka i umetnosti i Radio-televizija Vojvodine, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Liga je spremna da preuzme odgovornost u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je spremna da preuzme odgovornost za upravljanje gradom Zrenjaninom.
Izjave | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 0

Porast ekstremizma i fašizma u Srbiji

ZRENJANIN - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upozorio je na predizbornom skupu u Zrenjaninu na sve veći porast ekstremizma i fašizma u Srbiji, koji je po njegovoj oceni poprimio i elemente terorizma. Čanak je sinoć u zrenjaninskom naselju Mužlja rekao da su za LSV to prave teme i da je zato važno insistirati na ravnopravnosti svih građana u zemlji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook