Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Podnosimo tužbu protiv Maraša

BEOGRAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je za Press da će advokati LSV danas predati tužbu protiv funkcionera URS Slobodana Maraša.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 0

Naše gazde su građani Vojvodine

NOVI SAD – Najmlađi kandidat za gradonačelnika Novog Sada na predstojećim izborima je Aleksandra Jerkov, predstavnica Lige socijaldemokrata Vojvodine. Iako joj pojedini "zameraju" mladost, Jerkova je tokom proteklih godina pokazala da je izrasla u ozbiljnu političku ličnost, pa i za ozbiljnog takmaca za prvu gradsku fotelju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook