Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

U Vojvodinu se vraća svaki šesti dinar

NOVI SAD – Vojvođanska administracija ne može da isplati nagomilane dugove izvođačima radova, jer novac ne stiže iz republičke administracije, a Vojvodina nema izvorne prihode pa ne može sama da stvori novac, već zavisi isključivo od Republike, ocenila je sinoć portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Moguće izazivanje namernih konflikta na Kosovu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da koalicija okupljena oko Demokratske stranke može da izgubi izbore samo ako se "potpale ratna žarišta, pre svega na Kosovu".
Izjave | Četvrtak, 29. 03. 2012. | Komentara: 0

Decentralizacija ili raspad sistema

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je sinoć, prilikom predstavljanja knjige "Pojmovnik decentralizacije", da Srbija mora da ide putem decentralizacije, jer će se u suprotnom desiti "raspad sistema", prenela je Beta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook