Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Skupština AP Vojvodine da predloži zakon o finansiranju pokrajine

NOVI SAD – Nakon Zakona o javnoj svojini kojim je definisana svojina Vojvodine, neophodno je donošenje zakona o finansiranju pokrajine kako bi Vojvodina u punom smislu preuzela nadležnosti koje joj pripadaju po zakonu i Ustavu, piše današnji Press.
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook