Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)



Izjave | Utorak, 28. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkova će sazvati sednicu u zakonskom roku

NOVI SAD – Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov sazvaće sednicu gradskog parlamenta "u zakonskom roku", saopšteno je danas iz te institucije.
Izjave | Utorak, 28. 08. 2012. | Komentara: 1

Vojvodini je potrebna zaštita

NOVI SAD – Stvaranje autonomističkog fronta za zaštitu Vojvodine nije nikakva nova ideja, već samo nastavak ideje Vojvođanskog fronta nastalog još 1935. koju treba upodobiti današnjem vremenu, istakao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Ponedeljak, 27. 08. 2012. | Komentara: 0

LSV ne podržava vlast SNS u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov odbacila je optužbu gradskog odbora Demokratske stranke da je LSV dozvolila odbornicima SPO-a da se odmetnu i time omogućila naprednjacima da sruše vlast demokrata, a da se za „paprenu cenu toga treba raspitati na blagajni u Lipovom gaju“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook