Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija (Azori, Portugal; Krapinsko " zagorska županija, Republika Hrvatska i Hempšir, Velika Britanija) dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.

Maja Sedlarevic

Projekat ima za cilj da kroz razmenu iskustava između 4 regije i stručne podrške od strane nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četri faze, od septembra 2011. do marta 2012. god, a AP Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.

- Izbor projekta od strane Evropske komisije svojevrsno je priznanje regijama koje su učestvovale u izradi predloga projekta kao i Skupštini evropskih regija kao koordinatoru, na trudu i želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih - izjavila je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustovali predstavnici sve četiri regije, kao i predstavnici Evropske komisije. Maja Sedlarević je članica Biroa AER-a i potpredsednica Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština AP Vojvodine član je AER-a od 2002. godine. AER broji 270 članica (regija) iz 34 evropske zemlje.

(BILSV, 04.06.2011.)
Izjave | Utorak, 20. 10. 2020. | Komentara: 0

Sintagma Srpski svet je Velika Srbija za one sa jeftinim ulaznicama

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak očekuje da bi moglo da se dogodi da Vlada Srbije biti imenovana sutra, a da se do sada čekalo da bi se „pokazalo ko je nervozniji i ko će za koga i kod koga lobirati i za šta“. 
Izjave | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Naše društvo se mora graditi na antifašizmu

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se naše društvo mora graditi na antifašizmu kao jednom od osnovnih vrednosti. Zamoljen da prokomentariše izjavu Boška Obradovića da bi grobno mesto Josipa Broza Tita trebalo izmestiti u Hrvatsku, Kostreš je istakao da je to pokušaj privlačenja pažnje nebitnim stvarima.
Izjave | Četvrtak, 08. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: Dverjanima poslednjih dana puna usta lustracije

Portparol LSV Aleksandar Marton reagovao je danas povodom poslednjih istupanja predstavnika pokreta Dveri.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook