Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Palmer se sastaje samo sa onima koji menjaju stavove

Komentarišući izjavu Vuka Jeremića da se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom sastati prava opozicija, koja je postala legitiman sagovornik međunarodnoj zajednici, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da Palmera poznaje četvrt veka i da zna da se on sastaje samo s onima koji često menjaju stavove.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Evropska komisija i ove godine o neophodnosti Zakona o finansiranju APV

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije realan i objektivan. Sedlarević je gostujući u emisiji „Sučeljavanje“ Radio-televizije Vojvodine istakla da taj izveštaj ne sadrži samo stavove Evropske komisije, već da je on rezultat sveobuhvatne analize vladinih, nevladinih organizacija, institucija, posmatrača i kao takvog ga i treba posmatrati.
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook