Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)Izjave | Ponedeljak, 21. 10. 2019. | Komentara: 0

Ne verujem u dobre namere Rusije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je sinoć, komentarišući posetu ruskog premijera Beogradu, da je interesantno to što se Dmitrij Medvedev susreo i sa Miloradom Dodikom. On smatra i da za to postoji dobar razlog – da Srbija i Republika Sprska budu „nepotopivi nosači ruskih aviona“ u srcu Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 21. 10. 2019. | Komentara: 0

Poseta Medvedeva manifestacija stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope

Generalni sekretar Bojan Kostreš ocenio je da je proslava 75. godišnjice oslobođenja glavnog grada Srbije dobar razlog za posetu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, ali da ga je rastužio utisak da je to bio još jedan pokušaj manifestacije stava da je Srbija ključna ruska ispostava u ovom delu Evrope.
Izjave | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Tragedija devedesetih je počela 6. oktobra 1988.

Šesti oktobar je trebalo da bude raskid sa sistemom kakav je bio u vreme Slobodana Miloševića i on je u sebi morao da podrazumeva ne samo zabranu SPS-a, JUL-a, SSJ i SRS-a i lustraciju njihovih rukovodstava, nego i jednu široku akciju denacifikacije Srbije, uz sistemske promene u samom uređenju društva – što je trebalo da znači decentralizaciju i jedan meki prelaz na tržišnu ekonomiju u punom smislu te reči, kaže Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook