Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)Izjave | Sreda, 14. 08. 2019. | Komentara: 0

Marton: LSV učestvuje u dijalogu, naš interes je da zaštitimo prava građana i građanki Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton je u razgovoru za portal Talas istakao da je stav LSV-a o dijalogu predstavnika vlasti i opozicije jasan: smatraju da je on koristan, ali da je samo prvi korak, te da sve dalje razgovore treba premestiti u institucije, gde im je mesto.
Izjave | Utorak, 06. 08. 2019. | Komentara: 0

Ideja Velike Srbije je pogubna

Još jedan pokazatelj da srpski nacionalisti, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju, imaju jedinstveni stav da je ideja Velike Srbije samo trenutno neostvariva, ali se u potpunosti slažu da su Crna Gora, delovi BiH i Hrvatska kao i Kosovo neotuđivi krajevi "jedinstvenog srpskog prostora", rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook