Izjave

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Ponedeljak, 27. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Politika se svela na vođenje računa

Kandidat za predsednika Republike srbije Nenad Čanak izjavio je danas da se politika svela na vođenje računa i na to šta radi vlast, a ne šta se radi po pitanju politike. Gostujući u emisiji Kažiprst na televiziji B92 on je dodao da postoji niz tabuiziranih tema u Srbiji, a kako su propali pokušaji o postojanju jedinstvenog kandidata opozicije, on je odlučio da uđe u predsedničku izbornu trku.
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. 
Izjave | Četvrtak, 09. 03. 2017. | Komentara: 0

Neophodne kvote za manje zastupljen pol i za izvršnu vlast

Pokrajinska poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je sinoć da je u Srbiji potrebno hitno uspostaviti političko saglasje o tri teme – zdravlju žena, rodno zasnovanom nasilju i tržištu rada. Ona je naglasila i da su kvote za ulazak u Skupštinu Srbije za manje zastupljen pol bile neophodno sredstvo i prvi korak ka ženskom učešću u politici i osvajanju pozicija moći odlučivanja. 
Izjave | Ponedeljak, 06. 03. 2017. | Komentara: 0

Klicanje stranoj državi vređa osećanja građana

Primetio sam u arsenalu uvreda koje političari upućuju jedni drugima, niko ni za koga nije rekao da je ruski plaćenik. Kao da Rusija nije strana zemlja. A Srbija je puna onih koji su na neki način na ruskom platnom spisku.
Izjave | Subota, 04. 03. 2017. | Komentara: 0

Kostreš: LSV ne može da podržava nacionalistu

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može da podržava nacionalistu i zato smo kandidovali Nenada Čanka, izjavio je zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Danas, objašnjavajući razloge zbog kojih je LSV kandidovala svog lidera na predsedničkim izborima samo par dana posle razgovora sa Vukom Jeremićem. 
Izjave | Petak, 03. 03. 2017. | Komentara: 0

Posetu Mogerinijeve radikali i Dveri iskoristili za početak kampanje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je današnja sednica Narodne skupštine Republike Srbije pokazala još jednom da je izborna kampanja počela i da pojedini predsednički kandidati pokušavaju na svaki način da skrenu pažnju na sebe. Kao primer je apostrofirao poslanike Dveri koji su na posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj se narodnim poslanicima obratila visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini, istakli transparente. A poslanike SRS Čanak je optužio za veleizdaju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook