Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.

- Naši domaćini bili su prijatno iznenađeni ovim humanim gestom, jer, kako su rekli, retko ko ih se i seti, a kamoli da im nešto pokloni. Mi smo najpre posetili mališane u orlovatskom zabavištu, koje se nalazi pored škole, i njih smo obradovali slatkišima, baš kao  i đake prvake, koji su najbolji razred. Potom smo se družili i sa decom iz Farkaždina, a reč je o učenicima osmog razreda koji je, takođe, najbolje odeljenje " istakla je  Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, dadajući da  su slatkiši prikupljeni na maskenbalu, koji je nedavno organizovan.

Prema njenim rečima, osma po redu akcija prikupljanja knjiga, kojom se svake godine obogati neka školska biblioteka, bila je veoma uspešna. Ove godine prvi put mlade ligašice i ligaši obradovali su decu i slatkišima, što će sigurno biti nastavljnno i ubuduće.

(BILSV, 24.05.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.
Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook