Izručiti Radetu i Jojića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Novi Sad, 26. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.

LSV

Sudski mehanizam tereti članove Srpske radikalne stranke da su uticali na svedoke u procesu protiv Vojislava Šešelja, te da su se služili podmićivanjem, ucenama i pretnjama. 

Vlasti Srbije već godinama odbijaju da isporuče Radetu i Jojića i tako pokazuju da je saradnja sa Međunarodnom tribunalom samo mrtvo slovo na papiru. 

Odnos vlasti u ovom slučaju samo je nastavak blagonaklonog odnosa prema Vojislavu Šešelju, pravosnažnom osuđeniku za ratne zločine. 

Poznato je da Šešelju, po slovu Zakona o izboru narodnih poslanika, treba da prestane poslanički mandat, pošto je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina. 

Šešelj i dalje nesmetano sedi u Skupštini i koristi oprobane metode sejanja mržnje. 

Nažalost, država pokazuje da nema snage da se suoči sa protagonistima ideje „Krvi i tla“ i pokušava probleme da sakrije pod tepih. 

Takva politika je katastrofalna po Srbiju i LSV traži prekidanje sa ovakvom praksom.

Stvaranje moderne države nemoguće je bez raskrštanja sa politikom zločina i mržnje.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Događaji | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Članstvo u EU rešava pitanje granica na Balkanu

Na Balkanu su večni problem granice. Zato je potrebno učiniti da te granice nestanu, a to se može učiniti samo članstvom u EU - ukazao je predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na sastanku Odbora za evropske poslove država članica Višegradske grupe, koji je održan u Bratislavi.
Iz medija | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Crnoj Gori vratiti imovinu otetu 1918. godine

Činjenica je da je poslije 1918. godine praktično kompletna imovina Crnogorske pravoslavne crkve postala imovina SPC. Upravo iz tog razloga, ne vratiti Crnoj Gori imovinu iz 1918. godine bila bi istorijska nepravda", kaže u razgovoru za Dnevne novine Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 17. 06. 2019. | Komentara: 0

LSV zatražio da se novi most zove Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podneo je inicijativu,  povodom 75 godina od oslobođenja, da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra. Inicijativa da se novi most nazove po Danu oslobođenja Novog Sada podneta je Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook