Izručiti Radetu i Jojića

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Novi Sad, 26. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.

LSV

Sudski mehanizam tereti članove Srpske radikalne stranke da su uticali na svedoke u procesu protiv Vojislava Šešelja, te da su se služili podmićivanjem, ucenama i pretnjama. 

Vlasti Srbije već godinama odbijaju da isporuče Radetu i Jojića i tako pokazuju da je saradnja sa Međunarodnom tribunalom samo mrtvo slovo na papiru. 

Odnos vlasti u ovom slučaju samo je nastavak blagonaklonog odnosa prema Vojislavu Šešelju, pravosnažnom osuđeniku za ratne zločine. 

Poznato je da Šešelju, po slovu Zakona o izboru narodnih poslanika, treba da prestane poslanički mandat, pošto je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina. 

Šešelj i dalje nesmetano sedi u Skupštini i koristi oprobane metode sejanja mržnje. 

Nažalost, država pokazuje da nema snage da se suoči sa protagonistima ideje „Krvi i tla“ i pokušava probleme da sakrije pod tepih. 

Takva politika je katastrofalna po Srbiju i LSV traži prekidanje sa ovakvom praksom.

Stvaranje moderne države nemoguće je bez raskrštanja sa politikom zločina i mržnje.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Odbori LSV | Sreda, 01. 07. 2020. | Komentara: 0

Tot: Nakon izbora, u Bečeju su svi na gubitku

Sumirajući rezultate, predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Tot, inače prvi na izbornoj listi, konstatovao je da su njihovi birači većinom odlučili da ne učestvuju na izborima.
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook