Izručiti Radetu i Jojića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Novi Sad, 26. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.

LSV

Sudski mehanizam tereti članove Srpske radikalne stranke da su uticali na svedoke u procesu protiv Vojislava Šešelja, te da su se služili podmićivanjem, ucenama i pretnjama. 

Vlasti Srbije već godinama odbijaju da isporuče Radetu i Jojića i tako pokazuju da je saradnja sa Međunarodnom tribunalom samo mrtvo slovo na papiru. 

Odnos vlasti u ovom slučaju samo je nastavak blagonaklonog odnosa prema Vojislavu Šešelju, pravosnažnom osuđeniku za ratne zločine. 

Poznato je da Šešelju, po slovu Zakona o izboru narodnih poslanika, treba da prestane poslanički mandat, pošto je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina. 

Šešelj i dalje nesmetano sedi u Skupštini i koristi oprobane metode sejanja mržnje. 

Nažalost, država pokazuje da nema snage da se suoči sa protagonistima ideje „Krvi i tla“ i pokušava probleme da sakrije pod tepih. 

Takva politika je katastrofalna po Srbiju i LSV traži prekidanje sa ovakvom praksom.

Stvaranje moderne države nemoguće je bez raskrštanja sa politikom zločina i mržnje.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook