Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas Silvestra Kovača nekadašnjeg zarobljenika zloglasnog logora Aušvic i sa njim razgovarao o teškim trenucima koje je ovaj sugrađanin proveo u zarobljeništvu.

Aleksandar Jovanovic

Silvester Kovač boravio je u logoru Aušvic godinu dana, gde je radio sa ostalim zatočenicima logora. Kovač je uhapšen sa svega 15 godina u Osijeku, a potom je narednih nekoliko nedelja boravio u zatvorima u Osijeku, Zagrebu i Beču, da bi 1944. godine bio prebačen u logor u Poljskoj.

- Mnogi naši sugrađani i sugrađanke prošli su kroz tragične trenutke tokom Drugog svetskog rata i njihova sećanja su svedočanstva tog zlog vremena - izjavio je Jovanović. Nakon boravka u Aušvicu, Kovač je kratko vreme radio u Beču, da bi se potom vratio u Osijek, a onda doselio i u Novi Sad. Silvester Kovač poznat je novosadskoj javnosti i po tome što je najstariji učesnik Novosadskog polumaratona i maratona, na kojima redovno trči trase od deset kilometara, pa je sa predsednikom gradskog parlamenta, s obzirom da i Jovanović učestvuje na ovim trkama, razmenio sportsko iskustvo. Pored maratona i polumaratona, 84-godišnji Kovač je ranije učestvovao i na drugim trkama i krosovima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

(BILSV, 10.02.2012.)Saopštenja | Subota, 19. 10. 2019. | Komentara: 0

Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije. Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi. Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. 
Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Odbori LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Uručene članske karte članovima i članicama LSV u Novom Sadu

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić juče je uručio članske karte grupi od  20 novih članova i članica, a dobrodošlicu im je poželeo potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook