Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

 
 
Izbori u LSV
Događaji | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Jovanović primio nekadašnjeg zatočenika Aušvica

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas Silvestra Kovača nekadašnjeg zarobljenika zloglasnog logora Aušvic i sa njim razgovarao o teškim trenucima koje je ovaj sugrađanin proveo u zarobljeništvu.

Aleksandar Jovanovic

Silvester Kovač boravio je u logoru Aušvic godinu dana, gde je radio sa ostalim zatočenicima logora. Kovač je uhapšen sa svega 15 godina u Osijeku, a potom je narednih nekoliko nedelja boravio u zatvorima u Osijeku, Zagrebu i Beču, da bi 1944. godine bio prebačen u logor u Poljskoj.

- Mnogi naši sugrađani i sugrađanke prošli su kroz tragične trenutke tokom Drugog svetskog rata i njihova sećanja su svedočanstva tog zlog vremena - izjavio je Jovanović. Nakon boravka u Aušvicu, Kovač je kratko vreme radio u Beču, da bi se potom vratio u Osijek, a onda doselio i u Novi Sad. Silvester Kovač poznat je novosadskoj javnosti i po tome što je najstariji učesnik Novosadskog polumaratona i maratona, na kojima redovno trči trase od deset kilometara, pa je sa predsednikom gradskog parlamenta, s obzirom da i Jovanović učestvuje na ovim trkama, razmenio sportsko iskustvo. Pored maratona i polumaratona, 84-godišnji Kovač je ranije učestvovao i na drugim trkama i krosovima, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

(BILSV, 10.02.2012.)Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front će odlučiti ko će biti sledeći gradonačelnik Subotice

Vojvođanski front smatra da izjava Balinta Pastora, jednog od čelnika Saveza vojvođanskih Mađara, da će posle predstojećih izbora gradonačelnik Subotici biti ili on ili kandidat SNS Bogdan Laban, nerealna i preuranjena. 
Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Bićemo glas građana u parlamentu

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Novom Sadu da će poslanici sa ove liste biti glas građana u parlamentu i da nikada neće odustati od borbe za bolji život svih ljudi u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Izgradnju Fruškogorskog koridora što hitnije realizovati

Grupa republičkih i pokrajinskih poslanika, predvođena Nenadom Čankom, obišla je fruškogorsku saobraćajnicu. Nakon uvida u situaciju na terenu  poslanici su poručili da se izgradnja Fruškogorskog koridora mora što hitnije realizovati i prebaciti iz dugogodišnjih predizbornih obećanja u realnost.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook