Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.

Ona je ponovila da će LSV glasati protiv tog zakona, ako ikad dođe na dnevni red Skupštine.

"Izričito smo protiv toga da Karađorđevići, bez ikakve naknade i obaveza, žive u dvorskom kompleksu! U predlogu zakona navodi se da oni samo imaju obavezu da se kao dobri domaćini ophode prema dvoru. A šta to znači dobri domaćini? To je relativna stvar " naglašava Jerkov. Ona dodaje da se u zakonu predviđaju brojne obaveze države, ali nijedna Karađorđevića. Na primedbu da je kraljevska porodica gradila dvor, ona kaže da nije sagrađen njihovim parama, već narodnim.

"Po toj logici, Titovim unucima trebalo bi da poklonimo Sava centar, pošto ga je Tito gradio " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2011.)
Saopštenja | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Poboljšati mere pronatalitne politike budžetom za 2020. godinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže da na narednoj sednici, u trenutku usvajanja Zakona o budžetu za 2020. godinu, ne bi bilo loše dodati neku poziciju kojom će biti isplaćivane naknade porodiljama za svako živorođeno dete, povećan minimum koji se obračunava, da se ne bi ponovili sramotni iznosi koji ubrajaju i odbijanje za isplatu.
Izjave | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto državni organi ne reaguju na teror u Beloj Crkvi?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da partijski nasilnici i gaulajteri zavode kapilarni teror po Srbiji, a da je Branko Malović nadaleko čuven po metodama koje sprovodi po južnom Banatu. 
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 11. 2019. | Komentara: 0

Ostavite se ratova i gledajte u budućnost!

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je otkrivanje spomen-ploče komandantu Novosadskog korpusa nekadašnje JNA Mladenu Bratiću loš potez i da će dodatno uticati na pogoršanje odnosa u regionu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook