Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.

Ona je ponovila da će LSV glasati protiv tog zakona, ako ikad dođe na dnevni red Skupštine.

"Izričito smo protiv toga da Karađorđevići, bez ikakve naknade i obaveza, žive u dvorskom kompleksu! U predlogu zakona navodi se da oni samo imaju obavezu da se kao dobri domaćini ophode prema dvoru. A šta to znači dobri domaćini? To je relativna stvar " naglašava Jerkov. Ona dodaje da se u zakonu predviđaju brojne obaveze države, ali nijedna Karađorđevića. Na primedbu da je kraljevska porodica gradila dvor, ona kaže da nije sagrađen njihovim parama, već narodnim.

"Po toj logici, Titovim unucima trebalo bi da poklonimo Sava centar, pošto ga je Tito gradio " zaključila je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 11. 05. 2011.)
Odbori LSV | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Pre 251 godinu naš grad je dobio Senat i Sud. 2020. Čedomir Janjić dobija crveni karton

Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine podsećaju zrenjaninsku vlast da je istorija grada počela i pre njihovog dolaska na vlast.
Saopštenja | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

UDS: Naša politika je manifest potreba i nade običnih, pristojnih ljudi

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Požarevcu da je politika UDS svojevrstan manifest običnog, pristojnog i poštenog sveta, građanina Srbije koji je za demokratske, evropske i građanske vrednosti u srpskoj politici. UDS će biti predstavnik politike koja i sluša i čuje ljude, a ne tretira ih kao brojeve u politici i na izborima.
Saopštenja | Petak, 05. 06. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front će odlučiti ko će biti sledeći gradonačelnik Subotice

Vojvođanski front smatra da izjava Balinta Pastora, jednog od čelnika Saveza vojvođanskih Mađara, da će posle predstojećih izbora gradonačelnik Subotici biti ili on ili kandidat SNS Bogdan Laban, nerealna i preuranjena. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook