Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 04. 11. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

NOVI SAD – Republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Bojan Kostreš istakao je danas za Dnevnik da slučaj “Kragujevac” potvrđuje da postoji potreba za decentralizacijom policije , kao i za formiranjem vojvođanske policije.

Bojan Kostreš

– Do 90-ih godina lokalne vlasti su postavljale predsednike opštinskih sudova i načelnike policije – podsetio je Kostreš. On je kazao da protivljenje premijera Ivice Dačića ideji decentralizacije policije predstavlja “bahato politikantstvo čoveka koji se ne bavi svojim poslom”.

– Mi sigurno ne bi smo imali problem sa funkcionisanjem policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, gde godinama nisu imenovani načelnici policijskih uprava, a možda ni ovakve ispade kakvi se dešavaju u Kragujevcu koji ukazuju na ozbiljne problem u funkcionisanju javne bezbednosti, da imamo decentralizovanu policiju – ocenio je Kostreš. On kaže da mu nije poznato u čemu je suština problema između lokalne samouprave i policijske uprave u Kragujevcu, ali da je veoma opasno po državu što taj nesporazum “izaziva spiralu sukoba i protivzakonitih aktivnosti”.

– Formiranje stranačke policije je nedopustivo, jer gde je onda granica između stranačke policije i paravojne formacije? S druge strane, nedzvoljeno je i da se pojedini policijski službenici ponašaju kao šerifi na Divljem zapadu. I zbog toga država mora blagovremeno da reaguje. Pitam se šta bi se desilo da je LSV organizovala straže ispred sedišta stranke u Pančevu, koji je 12 puta skrnavljeno. Pa mi bi smo sigurno bili optuženi za separatizam. Šumadince, pak, niko ne sme da optuži za tako nešto, a posebno kad su deo vladajuće koalicije, iako čine nešto što nije dozvoljeno. E to što se tako nešto dopušta, ukazuje i na nedržavničko ponašanje premijera i ministra policije – ocenio je Kostreš.

On je dodao da tolerisanje takvih pojava šalje poruku građanima da svimogu da uzmu zakon u svoje ruke, što vodi u anarhiju i bezakonje.

– Ako premijer ne može to da rešava, onda bi bilo bolje da sektor unutrašnjih poslova prepusti nekom drugom – smatra Kostreš.

(BILSV, 04. 11. 2012.)Saopštenja | Nedelja, 26. 01. 2020. | Komentara: 0

Osnažiti preventivu u borbi protiv raka grlića materice

Evropska nedelja borbe protiv raka grlića materice u Srbiji je obeležena u senci negativne statistike. Srbija se i dalje nalazi u grupi zemalja sa visokim stopama obolevanja i umiranja u Evropi.
Saopštenja | Subota, 25. 01. 2020. | Komentara: 0

Da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga upitala je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da li je moguće da Srbija ne može da proizvede kvalitetnu pšenicu. Koristeći instituciju pitanja poslanika, ona je od Nedimovića zatražila i odgovore na pitanja zašto naše brašno ne valja i zašto imamo nekvalitetno seme. 
Saopštenja | Petak, 24. 01. 2020. | Komentara: 0

Da sa evroparlamentarcima pronađemo nova rešenja za decentralizaciju

U Novom Sadu je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine sa radom započela  međunarodna konferencija "Uloga regija u evropskim integracijama" na kojoj učestvuju  predstavnici političkih partija okupljenih u Evropsku slobodnu alijansu (EFA), političku grupaciju u Evropskom parlamentu koja okuplja regionalističke partije.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook