Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 04. 11. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

NOVI SAD – Republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Bojan Kostreš istakao je danas za Dnevnik da slučaj “Kragujevac” potvrđuje da postoji potreba za decentralizacijom policije , kao i za formiranjem vojvođanske policije.

Bojan Kostreš

– Do 90-ih godina lokalne vlasti su postavljale predsednike opštinskih sudova i načelnike policije – podsetio je Kostreš. On je kazao da protivljenje premijera Ivice Dačića ideji decentralizacije policije predstavlja “bahato politikantstvo čoveka koji se ne bavi svojim poslom”.

– Mi sigurno ne bi smo imali problem sa funkcionisanjem policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, gde godinama nisu imenovani načelnici policijskih uprava, a možda ni ovakve ispade kakvi se dešavaju u Kragujevcu koji ukazuju na ozbiljne problem u funkcionisanju javne bezbednosti, da imamo decentralizovanu policiju – ocenio je Kostreš. On kaže da mu nije poznato u čemu je suština problema između lokalne samouprave i policijske uprave u Kragujevcu, ali da je veoma opasno po državu što taj nesporazum “izaziva spiralu sukoba i protivzakonitih aktivnosti”.

– Formiranje stranačke policije je nedopustivo, jer gde je onda granica između stranačke policije i paravojne formacije? S druge strane, nedzvoljeno je i da se pojedini policijski službenici ponašaju kao šerifi na Divljem zapadu. I zbog toga država mora blagovremeno da reaguje. Pitam se šta bi se desilo da je LSV organizovala straže ispred sedišta stranke u Pančevu, koji je 12 puta skrnavljeno. Pa mi bi smo sigurno bili optuženi za separatizam. Šumadince, pak, niko ne sme da optuži za tako nešto, a posebno kad su deo vladajuće koalicije, iako čine nešto što nije dozvoljeno. E to što se tako nešto dopušta, ukazuje i na nedržavničko ponašanje premijera i ministra policije – ocenio je Kostreš.

On je dodao da tolerisanje takvih pojava šalje poruku građanima da svimogu da uzmu zakon u svoje ruke, što vodi u anarhiju i bezakonje.

– Ako premijer ne može to da rešava, onda bi bilo bolje da sektor unutrašnjih poslova prepusti nekom drugom – smatra Kostreš.

(BILSV, 04. 11. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook