Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 04. 11. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Dačić se ne bavi svojim poslom

NOVI SAD – Republički poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Bojan Kostreš istakao je danas za Dnevnik da slučaj “Kragujevac” potvrđuje da postoji potreba za decentralizacijom policije , kao i za formiranjem vojvođanske policije.

Bojan Kostreš

– Do 90-ih godina lokalne vlasti su postavljale predsednike opštinskih sudova i načelnike policije – podsetio je Kostreš. On je kazao da protivljenje premijera Ivice Dačića ideji decentralizacije policije predstavlja “bahato politikantstvo čoveka koji se ne bavi svojim poslom”.

– Mi sigurno ne bi smo imali problem sa funkcionisanjem policijskih uprava u Novom Sadu i Nišu, gde godinama nisu imenovani načelnici policijskih uprava, a možda ni ovakve ispade kakvi se dešavaju u Kragujevcu koji ukazuju na ozbiljne problem u funkcionisanju javne bezbednosti, da imamo decentralizovanu policiju – ocenio je Kostreš. On kaže da mu nije poznato u čemu je suština problema između lokalne samouprave i policijske uprave u Kragujevcu, ali da je veoma opasno po državu što taj nesporazum “izaziva spiralu sukoba i protivzakonitih aktivnosti”.

– Formiranje stranačke policije je nedopustivo, jer gde je onda granica između stranačke policije i paravojne formacije? S druge strane, nedzvoljeno je i da se pojedini policijski službenici ponašaju kao šerifi na Divljem zapadu. I zbog toga država mora blagovremeno da reaguje. Pitam se šta bi se desilo da je LSV organizovala straže ispred sedišta stranke u Pančevu, koji je 12 puta skrnavljeno. Pa mi bi smo sigurno bili optuženi za separatizam. Šumadince, pak, niko ne sme da optuži za tako nešto, a posebno kad su deo vladajuće koalicije, iako čine nešto što nije dozvoljeno. E to što se tako nešto dopušta, ukazuje i na nedržavničko ponašanje premijera i ministra policije – ocenio je Kostreš.

On je dodao da tolerisanje takvih pojava šalje poruku građanima da svimogu da uzmu zakon u svoje ruke, što vodi u anarhiju i bezakonje.

– Ako premijer ne može to da rešava, onda bi bilo bolje da sektor unutrašnjih poslova prepusti nekom drugom – smatra Kostreš.

(BILSV, 04. 11. 2012.)Izjave | Ponedeljak, 21. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV i u narednom periodu deo vladajuće koalicije u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine postigla je dogovor sa Srpskom naprednom strankom o učešću u koaliciji u Novom Sadu, izjavio je potpredsednik LSV Robert Kolar, neposredno pre početka današnje sednice Skupštine grada Novog Sada.
Saopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook