Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 24. 05. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Vulin ne sme ostati ministar jer sramoti Srbiju i huška na sukob

Novi Sad, 24. maj 2020 - Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuju izjavu ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj on ističe da će u narednom periodu Republiku Srpsku smatrati posebnom državom, a ne delom međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

LSV

Vulin tvrdi da je ovakav stav zauzeo zbog razgovora koji su nedavno imali član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i vršilac dužnosti predsednika Vlade Kosova Albin Kurti.

Iako je javnost od Vulina navikla na skandalozne izjave, krajnje je nedopustivo negirati suverenitet i celovitost Bosne i Hercegovine i na taj način destabilizovati čitav region, huškanjem na nove sukobe. 

Srbija i Bosna i Hercegovina su se obostrano priznale još pre 25 godina, iz čega proističu međunarodne obaveze koje obe države moraju da poštuju. 

Važno je istaći da Bosna i Hercegovina nije priznala nezavisnost Kosova, za razliku od, na primer, Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAR), za koju najviši državni funkcioneri Srbije ističu da je najveći prijatelj naše zemlje. Da podsetimo, UAR je prva arapska zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova. 

Tražimo od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da se ograde od Vulinovih stavova koji ugrožavaju mir na Zapadnom Balkanu i pokrenu proceduru njegove smene. 

Čovek koji svesno narušava mir u regionu ne sme vršiti nikakvu funkciju u zemlji. 

Očekujemo reakciju dve najvažnije političke figure u Srbiji i odlazak Vulina sa funkcije.

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine
i koordinator Vojvođanskog fronta
Bojan Kostreš
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook