Krkobabićeva pomoć zadrugama kao Potemkinova sela

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 12. 2017. | Komentara: 0

Krkobabićeva pomoć zadrugama kao Potemkinova sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je se politika razvoja sela, koju zagovara ministar bez porfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, svela na marketing koji ne daje nikakve rezultate i služi za ličnu promociju ministra.

LSV

Već mesecima ministar Krkobabić obećava oživljavanje zadruga u našoj državi i to smatra osnovnim pokretačem razvoj sela. Nažalost, podaci Zavoda za statistiku i Zavoda za javno zdravlje Srbije jasno ukazuju na katastrofalne trendove u seoskim područjima i drastičnu depopulaciju.

Mere za ozdravljenje sela u Srbiji, koje promoviše pomenuto ministarstvo, daju rezultate samo na televizijskim ekranima i nisu dovele do pozitivnog trenda. Svakodnevni su odlasci iz seoskih sredina, i nameće se pitanje hoće li u budućnosti biti radnika u Krkobabićevim zadrugama?

Marketing zadrugarstva osuđeno je na propast, jer se izostavlja rešavanje osnovnog problema države Srbije, a to je stroga centralizacija. Jedan od uzročnika propadanja celih krajeva zemlje, pre svega onih ruralnih, je činjenica da je vlast snažno skoncentrisano samo u jednom centru, odnosno glavnom gradu. Ruralni krajevi su postali periferija periferije i posledica toga je propadanje.

LSV poziva na sistemsko rešavanje ovih problema. Promena Ustava i sistemskih zakona je jedini način da seoski krajevi zemlje prežive. Izbegavanje sistemskih rešenja i promovisanje marketinških akcija ministara u Vladi Srbije samo će otežati situaciju.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Izjave | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Moguća crna decenija

NOVI SAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić rekao je da poslanička grupa LSV neće podržati Predlog zakona o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka jer postoje određena rešenja koja su sporna.
Izjave | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Neka Dinkić brine o novcu Vojvođana tako što ga neće zakidati

NOVI SAD – Odgovarajući na poziv ministra finansija Mlađana Dinkića da Vlada AP Vojvodine odustane od dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine, jer će, u slučaju bankrota, štetu platiti svi građani Srbije, Aleksandra Jerkov je istakla da Pokrajinska vlada ima pravo da novac Vojvođana uloži tamo gde smatra da je potrebno, jer za to ima pun legitimitet.
Odbori LSV | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Procedura koči rekonstrukciju mosta

SOMBOR – Iako je pre godinu dana Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bački Monoštor ukazao na problem koji meštani ovog sela imaju od kada je zatvoren most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, poznatiji kao Šmaguc, mosta još nema. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook