Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 07. 07. 2019. | Komentara: 0

Krkobabićevi snovi o zadrugama u praznim selima

Novi Sad, 07. juli 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine u više navrata kritikovala je neozbiljan odnos prema problemima sela koji pokazuje ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.

LSV

Ministar Krkobabić se već mesecima zalaže za preporod sela, a da nismo čuli niti jednu jedinu konkretnu meru za rešavanje nagomilanih problema.

Pričati o "preporodu" SELA samo kroz prizmu zadrugarstva je veoma neozbiljno. Još su neozbiljnije posete retkim uspešnim zemljoradničkim zadrugama sa brojnim televizijskim kamerama.

U tim posetama dominira demagogija kojoj je ministar Krkobabić veoma vičan. Nažalost, ovakav pristup problemu sela ne može dati razultate.

Izostanak novih sistemskih rešenja i istinske decentralizacije, značiće još brže propadanje seoskih sredina. LSV insistira na donošenju novog i modernog Ustava Srbije kao i novog zakona o lokalnoj samoupravi.

Pozicija sela u ustavno-pravnom sistemu Srbije mora biti jasnija i kvalitetnija. Bojimo se da je koncepcija Vlade Srbije drugačija i da se problemi neće rešavati. Baš zato je je Krkobavićeva vizija sela, koju je pretočio u krilaticu:" Jedno selo, jedna zadruga i ljudi ostaju" nerealna.

Mnogo izvesnije je da će nam se dogoditi scenario JEDNO SELO, JEDAN ČOVEK.

Jovan Aksentijević
potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook