Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Nedelja, 18. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

IRIG - Forum žena OO LSV Irig organizovao je još jednu u nizu humanitarnih akcija prikupljanja obuće i odeća za socijalno najugroženije stanovnike opštine. Ovoga puta, akcija je održana u naselju 'Stara kolonija', starom rudarskom naselju u Banji Vrdnik. Uz prisustvo velikog broja građana, podeljeno je pedesetak paketa polovne, ali odlično očuvane garderobe, kao i nekoliko đačkih torbi za najmlađe.

Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

"Ovo je nastavak akcije koja traje već treću godinu i naišla je na odličan prijem. Ranije smo praktikovali da svu prikupljenu garderobu predamo Crvenom krstu opštine Irig, a ovoga puta smo odlučile da je lično predamo onima za koje znamo da im je pomoć neophodna" ukazala je tom prilikom predsednica iriškog Foruma žena LSV Nada Grković. Ona je podsetila da svako  kod kuće ima bar nekoliko komada odeće ili obuće, poneku knjigu, igračku ili udžbenik koji više ne koristi, a da uvek postoji neko kome je baš to potrebno, sebi to ne može da priušti.

"Zato pozivamo sve one koji mogu da pomognu da nam dostave sve ono što je očuvano i upotrebljivo, a mi ćemo to dostaviti onima kojima je najpotrebnije " istakla je Grkovićeva.

(BILSV, 18. 09. 2011.)
Izjave | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Potpuna neusaglašenost ministarstava i odsustvo brige o životnoj sredini

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić izjavila je danas da izveštaj o stanju životne sredine za 2018. godinu pokazuje da je u Srbiji zagađenje vazduha jedan od ključnih problema. Kako je istakla, uzročnici zagađenja su saobraćaj i energetski objekti. Lazić je istakla da u Srbiji ima mnogo vozila sa Euro 3 motorom i da je prosečna starost vozila iznad 18 godina, a traktora oko 30 godina. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook