LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.

LSV

U opozicionom bloku su zajedno monarhisti i republikanci, nacionalisti i građanska opcija, proevropska i antievropska opcija, desničari i levičari. Zašto?

Jedno je jasno, svima im je zajednički imenitelj smena vlasti i da preuzmu vlast. Nikom ni na kraj pameti nije da se menja sistem koji je ustrojio Milošević i koji je odgovarao svima posle njega, uključujući i ovu vlast, jer centralizovana država omogućava koncentraciju moći za uzak krug ljudi ili pojedinaca. Naime, na sceni je lažni populizam i lažni liberalizam koji se u stvari pretvaraju u opštu anarhiju, nekontrolisanu moć i otvoreno preplitanje koruptivno-mafijaških interesa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine izvire iz dva stuba koja je određuju kao jedinog ozbiljnog političkog subjekta u Srbiji, a to su:

a)    Autonomija Vojvodine u sklopu decentralizacije cele zemlje, u skladu sa svojim specifičnostima, kao i opštim načelima EU u oblasti regionalnog razvoja.
b)    Socijaldemokratski principi organizovanja države i društva.
Ova dva osnovna stuba bi obezbedila takav društveno ekonomski sistem u Srbiji koji podstiče funkcionalan, efikasan i permanentni privredni rast, uz istovremeno striktno poštovanje pozitvnih zakonskih propisa i razvijanje i negovanje pravednosti. Znači, stvarati pravno uređeno i pravedno i humano društvo u kojem čovek umesto „broja“ ima sigurnost, perspektivu i svoje dostojanstvo.
Liga socijaldemokrata Vojvodine je jedini akter na političkoj sceni Srbije koji ima takav program i to moramo da dokažemo stalnim predlaganjima konkretnih rešenja preko stručnih Saveta prema poslanicima u Skupštinama uz strateško usmeravanje Predsedništva, i to:
a)    Izmenama Ustava Republike Srbije insistirati na decentralizaciji ukupnog državnog ustrojstva, a posebno ekonomskog sistema, usaglašenog sa principima EU o regionalnom razvoju i socijalnoj tržišnoj privredi.
b)    Prednjačenjem Lige socijaldemokrata Vojvodine u predlaganju i donošenju  sistemskih propisa radi zaokruživanja takvog sistema koji će podsticati razvoj demokratskog građanskog društva, decentralizaciju svih nivoa odlučivanja i odgovornosti i permanetni društveni i ekonomski razvoj.

Jednom rečju Liga socijaldemokrata Vojvodine će svojim delovanjem otvoriti perspektivu za svakog pojedinca i duštvo u celini na sledećim principima:

1.    Privatna svojina i tržišna konkurencija;
2.    Decentralizacija/supsidijarnost;
3.    Solidarnost/uloga države u preraspodeli društvenog bogatstva;
4.    Odgovornost za razvoj u skladu sa evropskom konvencijom o regionalnom razvoju;
5.    Vojvodina kao regija samostalna u raspolaganju resursima uz uvažavanje svih specifičnosti,stepena razvoja i privredne strukture.

Jovan Aksentijević
Član Predsedništva LSV




Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook