LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV je štitila i štitiće interes Novog Sada

Novi Sad, 14. novembar 2019 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine sa pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa dobijanjem upotrebne dozvole za rad Tržnog centra „Promenada“.

Ukoliko bude utvrđeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave.

LSV

Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je prva upozorila na to da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta budućeg tržnog centra „Promenada“ i nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama.

To je bio razlog zbog kojeg je LSV još septembra prošle godine pozvala nadležne gradske službe i investitore da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine.

I tada i kasnije, zahtevali smo da investitor odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme sve potrebne mere. Rekli smo i ponavljali da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu.

Duže od godinu dana insistiramo na rešenju ovog pitanja u najboljem interesu grada Novog Sada. Činićemo to i dalje, jednako pažljivo i bezuslovno, i po pitanju ove i svake druge investicije.

Čak, ako se ispostavi da su zakoni koji regulišu ovu oblast manjkavi, spremni smo i na aktivnosti na njihovoj izmeni, da se ovakve situacije ne bi ponavljale.

LSV pozdravlja sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini, ali ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugrađana.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook