LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 24. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

Novi Sad, 24. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja jučerašnje potpisivanje Daklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijetacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji. 

LSV

Smatramo da borba za modernu Srbiju, koja će postati punopravna članica Evropske unije, mora biti prioritetan interes svih demokratskih snaga u našoj zemlji. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u utorak, zajedno sa svojim političkim partnerima, usvojiti Memorandum o budućnosti Vojvodine, kojim će snažno naglasiti demokratsku i proevropsku opredeljenost. 

Nedopustivo je da je politički prostor u Srbiji zapljusnut desničarskom i konzervativnom ideologijom, koje ove prostore drže u stanju stalne nesigurnosti. 

Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale. 

Liga socijaldemorkata Vojvodine pruža ruku svim političkim akterima koji se zalažu za evropsku Srbiju, jer će naša zemlja samo tako ući u zajednicu uspešnih i perspektivnih društava. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešOdbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.
Izjave | Sreda, 08. 07. 2020. | Komentara: 0

Kašnjenje rezultata izbora signal lošeg stanja demokratije u Srbiji

Upitan kako komentariše što je RIK zvanične rezultate sa srpskih izbora 21. juna objavila uveče na dan hrvatskih 5. jula, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ističe da je izborna komisija Hrvatske svoj posao uradila brzo i profesionalno.
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešelj crta mete na čelima građana, a država ćuti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ćutanje nadležnih organa na sramno političko delovanje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook