LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 24. 11. 2019. | Komentara: 0

LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

Novi Sad, 24. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja jučerašnje potpisivanje Daklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijetacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji. 

LSV

Smatramo da borba za modernu Srbiju, koja će postati punopravna članica Evropske unije, mora biti prioritetan interes svih demokratskih snaga u našoj zemlji. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine će u utorak, zajedno sa svojim političkim partnerima, usvojiti Memorandum o budućnosti Vojvodine, kojim će snažno naglasiti demokratsku i proevropsku opredeljenost. 

Nedopustivo je da je politički prostor u Srbiji zapljusnut desničarskom i konzervativnom ideologijom, koje ove prostore drže u stanju stalne nesigurnosti. 

Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale. 

Liga socijaldemorkata Vojvodine pruža ruku svim političkim akterima koji se zalažu za evropsku Srbiju, jer će naša zemlja samo tako ući u zajednicu uspešnih i perspektivnih društava. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešIzjave | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Moramo stati na put devastaciji Vojvodine

U razgovorima sa Vojvođanskom partijom i Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini došli smo do toga da su razlike među nama suviše male, a problemi sa kojima se Vojvodina suočava suviše veliki da bismo mogli da dozvolimo dalje razdrobljavanje vojvođanskih snaga koje moraju stati na put devastaciji Vojvodine kao ekonomski, kulturno i politički zaokružene celine, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak razlog za formiranje Vojvođanskog fronta.
Odbori LSV | Sreda, 11. 12. 2019. | Komentara: 0

Novo poskupljenje - novi udar na najugroženije

Iako smo mislili da od poskupljenja struje u vreme grejne sezone nema dalje, ovih dana nas je zatekla vest da nas od 1. januara 2020. godine očekuje još jedno poskupljenje, još jedan udar na džepove građana. Naime, vlast koja nema dodira sa potrebama i problemima građana donela je odluku da poskupljuje taksa za javne medijske servise RTS i RTV. 
Saopštenja | Utorak, 10. 12. 2019. | Komentara: 0

EFA podržava ulazak zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju

Evropska slobodna alijansa (EFA) pozvala je Evropsku uniju da uspostavi jasne kriterijume o procesu proširenja. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook